Tosun proradio, Turska lako sa Moldavijom

Reprezentacija Turske ostvarila je i drugu pobedu u kvalifikacijama za Evro 2020.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 25.03.2019.

20:20

Tosun proradio, Turska lako sa Moldavijom
AP Photo/Hektor Pustina

Na stadionu u Eskišehiru, izabranici selektora Šenola Guneša pobedili su Moldaviju sa 4:0 i tako zaseli na čelo tabele Grupe H sa maksimalnih šest bodova i gol razlikom od 6:0.

Turska je od početka zaigrala ofanzivno i sa željom da dođe što pre do gola i to im je uspelo sredinom prvog poluvremena.

U 24. minutu, odlično se u gužvi pred golom Moldavije snašao Hasan Ali Kaldirim, sa desetak metara je bio precizan i Turska je povela.

Samo dva minuta kasnije, odlična akcija domaćina, Burak Jilmaz je odlično pronašao Čenka Tosuna kojem nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju.

U nastavku, isti fudbaler je u 53. minutu još jednom zatresao mrežu Moldavaca. Ovog puta je posle kornera sa desne strane bio najviši u skoku i glavom je prosledio loptu u mrežu za 3:0.

Konačnih 4:0 postavio je Kan Ajhan u 70. minutu. Posle centaršuta sa leve strane, bio je dobro postavljen na petercu, precizno je šutirao glavom i tako završio sav posao za domaću reprezentaciju na ovom susretu.

Večeras su na programu još dva susreta drugog kola u ovoj grupi, sastaju se Francuska i Island , odnosno Andora i Albanija.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: