Janko zaustavljen u drugom kolu Majamija

Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira treće kolo Mastersa u Majamiju.

Izvor: Z.K.

Subota, 23.03.2019.

01:14

Janko zaustavljen u drugom kolu Majamija
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Srpski teniser koji je pre dva dana zabeležio prvu pobedu na ATP turu posle više od godinu i po dana, izgubio je od 25. tenisera sveta, Roberta Batiste Aguta sa 7:6 (3), 6:4.

Bez obzira na poraz, mora se reći da je Tipsarević pružio jak otpor daleko uigranijem Špancu, i to u oba seta, posebno u prvom koji je Bautista Agut dobio u taj-brejku.

Tipsarević, koji je trenutno 453. na ATP listi, igra pod zaštićenim renkingom u Majamiju, tako će biti i u naredim mesecima, ali ako ovako nastavi, veoma brzo bi mogao da se vrati u formu kojom je nekada stigao do osmog mesta na svetu.

U prvom setu, Tipsarević je dobro počeo, uspeo je posle 2:2 da načini prvi brejk u meču, ali je odmah u narednom gemu Bautista Agt uzvratio za 3:3.

Na 4:3 za Španca, Janko je u osmom gemu uspeo da spasi brejk loptu i izjednači na 4:4. Slično je bilo i u desetom gemu kada je Španac vodio sa 5:4. došao je do nove brejk, ujedno i set lopte, ali Tipsarević je izdržao i uspeo da izjednači na 5:5.

U naredna dva gema nije bilo brejka, pa je odluka u prvom setu pala u taj-brejku.

Taj deo je Tipsarević odigrao slabije, Bautista Agut je poveo sa 5:1, da bi srpski teniser smanjio na 5:3, ali potom, naredna dva poena je dobio Španac i time i početni set.
Photo by Yong Teck Lim/Getty Images
Činilo se da će Španac brzo doći do pobede, naročito kada je napravio brejk odmah na startu drgog seta, potom poveo sa 2:0, ali Tipsarević je poznat po tome što se nikad ne predaje.

Vratio je brejk u četvrtom gemu, potom poveo sa 3:2, potom je vodio i sa 4:3, ali nije imao snage za preokret.

Bautista Agut je u devetom gemu uspeo da iskoristi treću brejk loptu, potom i da odservira za pobedu, treću u četiri duela sa Tipsarevićem.

Njega u narednom kolu očekuje susret sa boljim iz meča dvojice Italijana, Gvida Andreocija i Fabija Fonjinija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: