Zapamtite ovo ime – Aleksej Pokuševski VIDEO

Trener Olimpijakosa Dejvid Blat iskoristio je ubedljivu prednost svog tima protiv Bajerna da pruži šansu jednom tinejdžeru iz Srbije da debituje u Evroligi.

Izvor: B92

Utorak, 19.03.2019.

22:45

Zapamtite ovo ime – Aleksej Pokuševski VIDEO

Na savet Kostasa Papanikolaua u igru je ušao 17-godišnji Aleksej Pokuševski, 211 centimetara visok bek rođen u Beogradu, a odrastao u Novom Sadu.

Pokuševski je postao najmlađi igrač u istoriji Olimpijakosa koji je zaigrao u elitnom košarkaškom takmičenju.

On je ušao 51 sekundu pre kraja meča 27. kola i uspeo da se upiše i u listu strelaca, pogodivši jedno slobodno bacanje.

Mladi Srbin je za manje od minut na parketu imao i dva skoka uz jednu asistenciju, u pobedi Olimpijakosa 89:69.

Pokuševski nije registrovan za nastup u grčkoj ligi jer je stranac, a Olimpijakos ne može da priušti sebi da mu da jedno od šest dozvoljenih mesta.

Međutim, nema sumnje da će jedan od najtalentovanijih košarkaša u Evropi i kandidat za NBA, pa samim tim i budućnost srpske košarke dobiti mnogo više prilike da igra za Olimpijakos već od sledeće sezone.

Pokuševski je u redove Olimpijakosa stigao još kao 13-godišnjak, a za seniorski tim je debitovao sa 15 i po godina, doduše tokom letnjih priprema.

Njegova porodica je izbegla sa Kosova tokom rata 1999. godine, iz Prištine su pobegli u Podgoricu, odatle se preselili u Beograd gde je Aleksej rođen, da bi se trajno nastanili u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: