Dalić: Moramo da promenimo stil igre, nema više kontri i polukontri

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić nada se da će predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo proći bez stresa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.03.2019.

14:00

Dalić: Moramo da promenimo stil igre, nema više kontri i polukontri

Dalić je najavio da će njegova ekipa morati da promeni način igre.

Fudbalska reprezentacija Hrvatske okupiće se u ponedeljak u Zagrebu uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

"U kvalifikacijama nam nikada nije bilo lako, a čak pet puta smo igrali dodatne kvalifikacije. Nadam se da će ovog puta biti bez stresa", rekao je Dalić, prenosi agencija Hina.

Hrvatska će vizu za EURO tražiti u Grupi E zajedno sa Velsom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom.

Prva dva ispita vicešampioni sveta imaće ove nedelje. U četvrtak će Hrvatska u Zagrebu dočekati Azerbajdžan, a potom će u nedelju gostovati Mađarskoj.

"Očekuju nas dve teške i zahtevne utakmice, a prvi protivnik je Azerbajdžan. Nije to ekipa koju treba zanemariti i potceniti, moramo biti oprezni",
kazao je Dalić.

Dalić je rekao i da njegova ekipa u predstojećim kvalifikacijama više neće igrati na na kontre i polukontre.

"U kvalifikacijama nećemo igrati protiv Argentine, Engleske, Francuske. Više nećemo igrati na kontre i polukontre što smo igrali sjajno. Sada se situacija okreće. Moraćemo da igramo kroz posed lopte. To će biti najveća promena. Sada će nas drugi čekati na kontre i polukontre",
rekao je Dalić

"Naš posed lopte mora biti stpljiv. Tiki-taka polako ispada iz igre, ali mi ćemo morati tako da igramo"
, dodao je on.

Dalić je kazao i da ga pred ove mečeve najviše muči odbrana. Iz tima koji je igrao u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske, trenutno je u stroju samo Domagoj Vida.

"Najveći problem je faza odbrane, to je teško uskladiti jer momci nisu dugo igrali zajedno
", rekao je Dalić i dodao da ga raduje odlična forma Andreja Kramarića koji je ove sezone postigao već 18 golova u dresu Hohenhajma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: