"Đoković i Vavrinka se ne razlikuju, Federer je ubedljivo najbolji"

Marat Safin, bivši ruski teniser, kritikovao je muški tenis i stil igre nekih od najboljih igrača.

Izvor: LN

Nedelja, 17.03.2019.

11:00

Photo by Olivier Anrigo/Getty Images

Safin je kao problem u vrhu muškog tenisa istakao to da svi igraju na istili, ili barem sličan način.

"Pogledajte Tomaša Berdiha, Grigora Dimitrova i Miloša Raonića i videćete da svi igraju isto. Nekada se i zbunite jer su toliko isti. Dosadno je i nije dobro za napredak ovog sporta. Iskreno, oni kao da ne igraju već se ponašaju kao roboti. Njihov moto je da lopticu udaraju što je jače moguće i da se nadaju najboljem", rekao je Safin za "Socrates Magazine".

Rus je kritikovao i Novaka Đokovića, kojeg je upredio sa Švajcarcem Stenom Varvinkom.

"Najbolji teniseri kao što su Novak Đoković i Sten Vavrinka igraju isto. Gde su razlike? Za mene one ne postoje", dodao je Safin.

Ipak, za Safina postoji jedan teniser koji se razlikuje od ostalih.

"Federer koristi slajs, igra servis-volej, on je nepredvidiv. Koristi glavu dok igra. Mnogi misle da mogu da budu podjednako dobri kao Federer, ali na kraju se vidi da mu niko nije ravan. On je ubedljivo najbolji teniser svih vremena", jasan je Safin.

Bivši "broj 1" se prisetio mečeva sa Federerom, kojeg je pobedio samo dvaput od ukupno 12 okršaja.

"Kada sam igrao sa njim to je bila igra mačke i miša. Uvek sam morao da trčim i skoro nikada nisam uspevao to da postignem. Bio je prava noćna mora".

Na kraju, Safin je komentarisao i dominaciju veterana, Rafaela Nadala i Federera.

"Kako je moguće da neko ko ima 37 godina i neko ko ima 32 i dalje dominira i 'razbija' svakoga koga stigne. Oni su superstarovi. Šta je problem sa mladim teniserima? Moraju da krenu da 'grizu'", kaže Safin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: