Lazetić najavljuje procvat Partizana: Možemo da pobedimo sve do kraja

Privremeni trener fudbalera Partizana Žarko Lazetić rekao je da se nada da će njegova ekipa protiv Spartaka ponoviti dobru igru iz Kruševca.

Izvor: LN

Petak, 15.03.2019.

17:24

Lazetić najavljuje procvat Partizana: Možemo da pobedimo sve do kraja
StarSport

Lazetić je dodao da veruje da crno-beli imaju kvalitet i da mogu da pobede u svakoj utakmici do kraja sezone.

"Posle turbulentnog perioda nadam se da ulazimo u mirnije vreme. Utakmica sa Napretkom (Kup) je prošla kako smo hteli i posle dva loša rezultata vratili smo se na pravi put. Nadam se da ćemo da nastavimo tako. Bila je velika tenzija, dva poraza i promena trenera, sada je igračima lakše posle dobre igre i pobede u Kruševcu. To je dobar zamajac za nastavak sezone", rekao je Lazetić.

Fudbaleri Partizana igraju u subotu od 15 časova na svom terenu protiv Spartaka, utakmicu 27. kola Super lige Srbije. Lazetić je u sredu predvodio Partizan protiv Napretka, u utakmici koju su crno-beli dobili sa 4:0 i plasirali se u polufinale Kupa Srbije. Ekipu će predvoditi i u subotu u Humskoj.

Govoreći o Spartaku, Lazetić je rekao da je ekipa u uzlaznoj putanji, da je dugo na okupu i da je njen najveći kvalitet kolektiv.

"U Kupu su igrali sa rezervnim timom da se odmore za našu utakmicu. Analizirali smo njihovu igru, ali i našu, a ukoliko igrači izađu na teren sa sličnim stavom kao u Kruševcu, verujem da neće biti problema", dodao je on.

Uprava kluba odredila je da Lazetić u dve utakmice predvodi Partizan, a upitan da li ga remeti veliki pritisak i priča o novom treneru, on je odgovorio odrično, iako je, kako je naveo, utakmica u Kruševcu rešavala sezonu, po pitanju trofeja u Kupu.

"Od uprave sam dobio zadatak za dve utakmice, drago mi je da je prva prošla kako treba. Uradiću sve da se dobro pripremi i naredna. Svašta se piše i priča, ali najveći je pritisak onaj koji nametneš sebi. Uvek želim da bude bolje, sebi nametnem najveći pritisak da trening, sastanak i utakmica prođu kako treba", rekao je Lazetić.
Foto: Starsport
Tokom utakmice u Kruševcu Lazetić je zamenio napadača Nemanju Nikolića, koji mu je posle sugestije da zaigra bolje, odgovorio da može da ga zameni. Upitan kako je ta situacija rešena, Lazetić je rekao da "sukob nije gurnut pod tepih i da je rešen unutar svlačionice, na najbolji način".

Posle sastanka Upravnog odbora predsednik Partizana Milorad Vučelić rekao je da su igrači odgovorni za slabe rezultate.

"Igrači treba da preuzmu odgovornost, to sam i ja rekao pred utakmicu sa Napretkom. Oni su odgovorili tako što su preuzeli odgovornost. Svako neka radi svoj posao i nećemo imati problema. U Kruševcu sam video dobar stav, dobru energiju i zajedništvo i koliko god budem bio ovde, trudićemo se da se to ne remeti", naveo je Lazetić.

Upitan da li ekipa može da napravi seriju pobeda, Lazetić je rekao da su crno-beli kvalitetni.

"Verujem da možemo da pobedimo svaku utakmicu do kraja sezone. Ekipa je pokazala odličan kvalitet ove sezone i mora da ponavlja dobra izdanja", dodao je on.

Upitan i da li mu pomaže bivši trener Partizana Zoran Mirković, koga je zamenio na klupi, Lazetić je rekao da su njih dvojica prijatelji i da su u kontaktu, ali da ne želi da ga opterećuje, jer ne bi otišao da je želeo ovim da se bavi.

"Kod Bate smo imali mnogo dobru igru, neki detalji su mogli da se vide u Kruševcu, a mislim da će nešto moći i sutra da se vidi. Pripremili smo utakmicu u odnosu na izbor igrača i u odnosu na protivnika. Preuranjeno je da pričam i pravim neke promene i zato što nema vremena i zato što mislim da smo dobro funkcionisali u prethodnom periodu. Nema vremena, dva meseca, 10 utakmica je do kraja sezone da se prave velike promene, ali mogu da se ubacuju neki detalji
", rekao je on.

"Svaki trener u Partizanu mora da teži onome što je Partizan kroz istoriju, a to je atraktivna igra sa mnogo završenih akcija i daj bože golova. Svaki igrač Partizana mora da radi, da pokaže ambiciju u prvom, 20. i 90. minutu bez obzira na rezultat. To je glavna stvar", dodao je Lazetić.

Posle 26 kola Partizan je treći na tabeli sa 51 bodom. Prva je Crvena zvezda sa 72, a drugi je Radnički iz Niša sa 65.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: