Partizanu ugrožen nastup u Evropi – šta kaže uprava?

FK Partizan ima rok do 31. marta da nabavi 2.500.000 evra inače će biti izbačen iz evropskih takmičenja sledeće sezone.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2019.

12:05

Partizanu ugrožen nastup u Evropi – šta kaže uprava?
Foto: StarSport

Crno-beli su dužni da pokriju dugove u ovom iznosu kako bi dobili licencu UEFA, koja će sprovesti monitoring u Humskoj krajem meseca.

Nakon potresa koji su izazvali odlasci trenera Zorana Mirkovića, njegovog pomoćnika Gordana Petrića i sportskog direktora Ivice Ilieva, predsednik Milorad Vučelić je otkrio da je ukupan dug kluba 22 miliona evra.

"Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo Evropu već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo da dozvolimo sebi da se dve godine uzastopno ne plasiramo u grupu. Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu", rekao je potpredsednik Vladimir Vuletić za "Informer".

Čelnici Partizana su nakon pomenutih otkaza sportskog sektora imali sastanak na kojem je odlučeno da ne bude promena u menadžmentu, iako nemaju podršku navijača koji nezadovoljni lošim potezima koji su prouzrokovali zaostatak od čak 21 boda za Crvenom zvezdom traže odlazak uprave.
Foto: Starsport
"UEFA svake godine krajem marta, do početka aprila sprovodi finansijsku kontrolu u svim klubovima. Klubovi moraju da obezbede sva sredstva i potraživanja, reprogramiraju da bi mogli da obezbede normalno funkcionisanje. Postoje problemi u Partizan, ali ne razumem takvu vrstu specijalnog rata koja se vodi", mnogo manje brine predsednik Vučelić.

Izjavom predsednika Vučelića da su igrači krivi za trenutno stanje na tabeli, ugroženo je i poverenje fudbalera prema upravi, već nezadovoljnih zbog velikih novčanih dugovanja. Spekuliše se da Vladimiru Stojkoviću nije isplaćeno više od 500.000 evra, a Zoranu Tošiću čak milion evra.

"
Svi su odgovorni, i igrači, i uprava, i stručni štab. Mirković je mnogo značio Partizanu, ali ekipa je nastavila da radi i dalje. Imamo odlične igrače, odličan tim, imamo veliki broj reprezentativaca. Sedam igrača iz omladinske škole je u prvom timu. Za sada nema ideje za trenera", dodao je prvi čovek kluba prilikom gostovanja na TV Pink.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: