F1 uvodi novo pravilo

Formula 1 će od ove sezone uvesti novi sistem bodovanja, a sve to u cilju da se poveća interesovanje publike.

Izvor: SN

Petak, 08.03.2019.

16:20

F1 uvodi novo pravilo
Photo by Mark Thompson/Getty Images

Potez koji je osmišljen biće dodeljivanje jednog nagradnog poena vozaču koji ima najbrži krug na stazi, a "začkoljica" je ta da će vozač morati da ostvari jedno od prvih deset pozicija kako bi uopšte bio kandidat za dobijanje jednog boda za najbrže voženi krug tog dana.

Svetska automobilske federacija (FIA) odobrila je ovakav sistem bodovanja, pa se očekuje da već na otvaranje sezone na "Albert Parku" u Australiji po prvi put vidimo nekog vozača sa nagradnim bodom za najbrže voženi krug.

Biće veoma interesantno videti kako će se ovo pravilo odraziti na trkanje u Formuli 1, a čisto da podsetimo da je MotoGP uveo novi vid kazni, tako da nas nova trkačka sezona dočekuje vrlo interesantnom promenom pravila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: