"Trojke" Čelsija i Napolija, Valensija bolja od Krasnodara

Odigrana su i tri preostala susreta osmine finala Lige Evrope.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 07.03.2019.

20:50

Photo by Michael Regan/Getty Images

Čelsi je u Londonu bez većih problema savladao Dinamo iz Kijeva sa 3:0, istim rezultatom slavio je i Napoli protiv Salcburga, dok je Valensija stekla prednost nad Krasnodarom (2:1).

Bilo je to zanimljivo veče sa dosta golova, a na terenu je bilo i nekoliko srpskih igrača.

Nikola Maksimović je odigrao svih 90 minuta na "San Paulu" u dresu Napolija, ali je dobio žuti karton, pa će propustiti revanš u Austriji. Uroš Spajić je takođe odigrao ceo meč za Krasnodar na "Mestalji".

Čelsi je bio daleko bolji od Dinama iz Kijeva, naročito u prvom poluvremenu. Od prvog minuta su „plavci“ krenuli odlučno ka golu Ukrajinaca koji mogu da budu zahvalni golmanu Denisu Bojku što su na poluvreme otišli sa samo jednom loptom u mreži.

U prvom planu bio je napadač pedro Rodrigez koji je osim pogotka u 17. minutu propustio još nekoliko odličnih prilika.

U 17. minutu Barkli je započeo akciju, lopta je došla do Pedra koji je odigrao odličan dupli pas sa Olivijeom Žiruom, usledio je ulaz pred gol i egzekucija bivšeg igrača Barselone za vođstvo tima sa „Stamford bridža“.

Propustio je Pedro priliku u 20, potom i u 34. minutu, a zapretio je još jednom, bukvalno u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Odličnu priliku imao je i Ros Barkli u 24. minutu, ali je Bojko uspeo da odbrani njegov udarac sa svega pet metara.

Nisu popustili „plavci“ ni u nastavku. Imali su novu priliku preko Pedra u 54. minutu da bi desetak minuta kasnije dobili slobodan udarac.

Loptu je namestio Vilijan, bio je to fenomenalan udarac sa 19 metara, pravo u desni gornji ugao, i Čelsi je tako poveo sa 2:0.

Konačno u poslednjem minutu, posle dobre akcije, Loftus Čik je asistirao hadsonu Odoiju kojem nije bilo teško da postavi konačnih 3:0 za Čelsi.
Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images
Napoli je bez većih problema stigao do ubedljivog trijumfa protiv Salcburga (3:0).

Već u prvom delu bilo je jasno da će se Italijani pitati za sve. U desetom minutuna asistenciju Driesa Mertensa, Arkadijuš Milik je postigao vodeći gol, da bi samo osam minuta kasnije i Fabijan Ruiz zatresao mrežu Austrijanaca.

Ređao je Napoli prilike, a do trećeg gola stigao je u 58. minutu. Mario Rui je uputio centaršut sa leve strane, gađao je pravo u peterac ka dvojici napadača Napolija, ali natrčao je Žerom Onguen i efektnim udarcem glavom poslao loptu pod prečku!

Autogol koji se ne viđa tako često, ali bilo je jasno da je želeo da lopptu uputi preko gola, kako ona ne bi stigla do Milika koji je bio u naletu.

Imali su i gosti prilike u poslednjih 20 minuta, uspeli su da pogode i stativu u 71. minutu, ali je odbrana Napolija izdržala, pa će na revanš putovati sa velika tri gola prednosti.
EPA-EFE/KAI FOERSTERLING
Na „Mestalji“ , Valensija je igrala sa Krasnodarom. Sve je dobro krenulo po španski tim, Rodrigo Moreno je uspeo već u 12 minutu odličnim udarcem da zatrese mrežu ruske ekipe, da bi isti igrač 12 minuta kasnije povisio na 2:0.

Odlično je pratio akciju Latorea koji je prošao po levoj strani, potom je Latore uputio odličan pas ka Rodrigu kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.

Krasnodar je u nastavku krenuo sa željom da postigne gol i to im je uspelo u 63. minutu. Gazinski je pronašao Viktora Klasena, Šveđanin je istrčao pred golmana i poslao loptu u mrežu za veliku radost saigrača.

Sve detalje sa ovih mečeva mogli ste da pratite u našem LIVE BLOGU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: