Kalderon: Murinjo je prvi izbor Reala

Bivši predsednik Reala Ramon Kalderon otkrio je da je Real u nekoliko navrata kontaktirao Žozea Murinja i da je on prvi pik za trenera kraljevskog kluba.

Izvor: B92

Sreda, 06.03.2019.

18:14

Kalderon: Murinjo je prvi izbor Reala
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Trener Reala Santjago Solari je pod velikim pritiskom zbog loših rezultata, posebno posle dva uzastopna poraza od Barselone i poraza od 1:4 od Ajaksa, posle kojeg je Real eliminisan u osmini finala Lige šampiona, u kojoj je branio titulu.

Murinjo je 2013. godine otišao iz Reala, a prošle nedelje je rekao da je polaskan navodima da je uprava tog kluba zainteresovana za njega. Navijači Reala su na utakmici protiv Ajaksa uzvikivali Murinjovo ime.

"Predsedniku Reala Florentinu Peresu je potrebna 'bomba' kako bi smirio navijače i spreman je da pozove Murinja, jedinog trenera kojeg poštuje. Ne sumnjam da je on prvi izbor predsednika. Razgovarano je sa njim prethodnih nedelja. Takođe i kada je Zinedin Zidan otišao. Murnjo je tada bio u Mančester junajtedu i rekao da nije pravo vreme za povratak, ali možda je sada slobodan", rekao je Kalderon.

Upitan o drugim mogućim kandidatima, Kalderon je pomenuo trenera Totenhema Maurisija Poketina.

"Pričaju o njemu. Ali, biće mnogo reči o tome narednih dana pošto navijači ne mogu da prihvate ovakvu situaciju. Prošlo je tri ili četiri meseca tokom kojih smo žalili zbog onoga što smo planirali za tim", naveo je Kalderon.

Posle 26 kola u Primeri Real je treći na tabeli sa 48 bodova. Barselona ima 60 bodova na prvom mestu, a Atletiko Madrid je drugi sa 53.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: