Rajković nesavladiv, Mitrović impresionira i bez gola

Srpski fudbaleri imali su zapažene role u rezultatima svojih klubova širom „Starog kontinenta“ protekle nedelje.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 04.03.2019.

09:40

Rajković nesavladiv, Mitrović impresionira i bez gola
Foto: Getty Images

Golmani su opet na visokom nivou, defanzivci su trenutno najveća briga, vezisti tresu mreže ili serviraju golove, a čak i kada nema golova ni napadači nisu u drugom planu.

Golmani

Predrag Rajković je verovatno na svega nekoliko meseci od liga “Petice“. Golman Makabija nastavlja da briljira u Izraelu gde je zaboravio kada je poslednji put primio gol.

Proteklog vikenda je peti meč u nizu sačuvao mrežu, a njegov tim koji sa klupe vodi Vladimir Ivić je ostvario i istorijski rezultat.

Vladimir Stojković je kapitulirao jednom u „večitom“ derbiju, ali da njega nije bilo na golu pitanje je da li bi bilo 1:1.

Istakao se fantastičnom paradom sredinom drugog poluvremena na „Rajku Mitiću“, dok je bio nemoćan prilikom šuta Milana Pavkova.

Između stativa se konačno vratio Marko Dmitrović i Eibar je odmah pobedio. Imao je samo jednu odbranu, ali je mnogo više doprineo da njegov tim ne primi gol.

Odbrana

Foto: EPA/ANGELO CARCONI
Od defanzivaca dobrim vikendom može da se pohvali samo veteran Antonio Rukavina, koji je već na startu sezone u Kazahstanu osvojio trofej.

Njegova Astana je uzela Superkup, a Rukavina je pomogao da tim ne primi gol protiv velikog rivala Kajrata.

Što se tiče ostalih, u centru pažnje je svakako bio kapiten Srbije Aleksandar Kolarov. Posle nekoliko sjajnih mečeva opet je dao razlog navijačima Rome da ga kritikuju.

Kolarov je u gradskom derbiju sa Laciom dobio dva žuta kartona u roku od jednog minuta, i to u nadoknadi vremena.

Nije se proslavio ni Nikola Milenković čija je Fiorentina treći meč u nizu primila tri gola, opet od Atalante, i to nakon vođstva u Bergamu.

Tresle su se mreže i iza leđa Nikole Maksimovića koji nije mogao preterano da utiče na pogotke Juventusa u derbiju sa Napolijem, koji je verovatno rešio pitanje šampiona Italije.

Užasan vikend imao je Matija Nastasić koji je bukvalno naterao trenera Šalkea da ga izvede iz igre već na poluvremenu.

Nastasić je bio potpuno van ritma u subotu, a nakon što je igranjem rukom u svom kaznenom napravio penal, nije uspeo da se mentalno vrati u meč.

Miloš Veljković i Ivan Obradović su počeli utakmice Verdera i Anderlehta kao rezerve, a čim su stupili na terene njihove ekipe su primile golove.

Vezni red

Foto: Getty images
Za razliku od prethodnih nedelja naši „Englezi“ nisu preterano blistali.

Nemanja Matić nije ni igrao zbog povrede, dok Luka Milivojević nije direktno učestvovao u golovima Kristal Palasa, dok je tim primio jedan gol.

S druge strane, raduje što je Sergej Milinković-Savić imao veliku ulogu u pobedi Lacija nad Romom, asistencijom u derbiju Rima.

Sve bolji je i Marko Grujić koji je golom režirao preokret Herte u Bundesligi, gde Srbi nastavljaju da „nose“ Ajntraht.

Ovaj put u centru pažnje su bili Filip Kostić i Mijat Gaćinović, strelac i asistent u trijumfu ekipe iz Frankfurta.

Mlade nade srpske reprezentacije Andrija Živković i Nemanja Radonjić i dalje nemaju minute u Benfiki i Olimpiku iz Marseja, dok se Adem Ljajić učvrstio u startnih 11 Bešiktaša.

Saša Lukić i Nemanja Maksimović retko učestvuju u pogocima, ali su nezamenjivi u sastavima Torina i Hetafea, koji je na poziciji koja vodi u Ligu šampiona, što dovoljno govori o nivou igre Makse.

Miralem Sulejmani se vratio u tim Jang Bojsa posle višenedeljnog odsustva, dok je Nemanja Gudelj pomogao Sportingu da dobije važan meč u borbi za Evropu.

U međuvremenu, Ljubomir Fejsa je propustio veliku pobedu Benfike u Portu zbog povrede stopala.

Najbolji srpski fudbaler Dušan Tadić nije igrao protekle nedelje, jer je FS Holandije odložio meč Ajaksa protiv Zvolea kako bi se "kopljanici" što bolje spremili za revanš sa Real Madridom u osmini finala Lige šampiona.

Napad

Foto: Getty images
Naši golgeteri nisu obavili onaj glavni posao za koji su plaćeni, ali ne možemo reći da su bili loši.

Pre svega tu mislimo na Aleksandra MItrovića koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u porazu Fulama od Čelsija.

Da Kepa Arisabalaga nije imao vanserijski dan, Mitrović bi možda bio i junak Krejven Kotidža jer mu je Španac „skinuo“ dva sjajna šuta koji bi često završili u mreži.

U međuvremenu, Luka Jović je opet pokazao da je mnogo koristiniji kada počne meč, a ne kada uđe kao rezerva, ali nema sumnje da ga je trener opet „štedeo“ zbog Lige Evrope.

Problematičan je samo Aleksandar Prijović koji nikako da „poentira“ u Saudijskoj Arabiji. Treći meč u nizu je odigrao svih 90 minuta i još nije postigao gol za Al Itihad.

S obzirom na ligu u kojoj igra, teško je očekivati da Prijović zadrži status reprezentativca, bar na dužem vremensom planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: