Jokić: Dončić još uči, ali je fenomenalan

Košarkaš Denvera Nikola Jokić zadovoljan je posle još jedne pobede Nagetsa. Denver je kao gost slavio u Dalasu, 114:104, a Nikola je postigao 19 poena.

Izvor: Z.K.

Subota, 23.02.2019.

08:58

Jokić: Dončić još uči, ali je fenomenalan
Photo by Tom Pennington/Getty Images

Tačnije, imao je novi dabl-dabl učinak od 19 poena i 13 skokova, dve asistencije su mu nedostajale za novi tripl-dabl, ali utisak je i ovako odličan.

"Bilo smo jako agresivni. Imali smo mnogo skokova zato što oni nisu ništa pogodili", izjavio je Jokić.

Očekivalo se da će Nikola imati priliku da igra protiv možda i najboljeg rukija sezone, Luke Dončića, ali je trener Maveriksa Rik Karlajl ipak odlučio da ne rizikuje da pogorša povredu skočnog zgloba slovenačkog košarkaša.

Jokić je, bez obzira na to, bio prun komplimenata na račun mladog košarkaša.

"Luka je fenomenalan. Ima zaisa odličan pregled igre, spreman je da pogodi kad je potrebno. Igrao je u dobrom sistemu u Evropi, isti slučaj je i ovde. Drago mi je zbog njega. Mlad je, treba da nauči još nekoliko važnih stvari, ali biće dobar", izjavio je Jokić.

I trener košarkaša Dalasa Rik Karlajl priznao je da je njegov tim imao problem sa skokovima.

"To nam je bio problem cele večeri. Oni imaju fenomenalne skakače u vidu Jokića, Milsapa i Plamlija, prosto su nas razbili na tom planu", rekao je Karlajl, u čijoj ekipi najviše skokova je imao Dorijan Fini-Smit (9).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: