Bizarna povreda budućeg 1. pika – pukla patika, stradalo koleno VIDEO

Košarkaš Univerziteta Djuk Zajon Vilijamson, za koga se predviđa da bi mogao da bude prvi pik na NBA draftu, doživeo je bizarnu povredu u NCAA ligi.

Izvor: AK

Četvrtak, 21.02.2019.

08:55

Bizarna povreda budućeg 1. pika – pukla patika, stradalo koleno VIDEO
Foto: Getty Images

Naime, momak koji dominira terenom sa 130 kilograma na 201 centimetar visine je povredio koleno jer mu je bukvalno pukla patika.

Vilijamson se povredio već u 36. sekundi meča protiv Severne Karoline (72:88) prilikom promene smera kretanja.

Trener Djuka Majk Kšiševski je rekao da je Zajon blago istegao ligamente kolena, ali nema informacija koliko će 18-godišnje krilo morati da pauzira.

Vilijamson, ove sezone prosečno beleži 21,6 poena, 8,8 skokova i 2,2 asistencija po meču, nosio je patike Najki PG 2.5, brendirane po zvezdi Oklahoma Siti Tandera Polu Džordžu, u ekskluzivnim bojama Univerziteta Djuk. Djuk je u četvrtoj godini 12-godišnjeg sponzorskog ugovora sa prestižnim proizvođačem sportske opreme od koga dobija dresove, patike i odeću.

Najki ima ekskluzivnu saradnju sa ovim univerzizetom od 1992. godine, a kada je potpisan aktuelni ugovor 2015. javnosti nisu saopšteni finansijski detalji. "Zabrinuti smo i želimo Zajonu brz oporavak. Kvalitet naših proizvoda je od izuzetne važnosti. Iako je ovo izolovan slučaj, radimo na utvrđivanju problema", saopštili su iz Najkija.

Na povredu Vilijamsona na meču kojem je prisustvovao bivši predsednik SAD Barak Obama reagovale su brojne NBA zvezde, među njima i Lebron Džejms, a interesantnu poruku je imao Luka Dončić na konstataciju Donovana Mičelča da od ogromnog novca koji "uđe" u NCAA ligu igrač ne dobiju ništa i da nešto mora da se promeni.

"Idite da igrate u Evropu", poručio mu je Dončić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: