Spektakl u Gelzenkirhenu – Siti s igračem manje do velike pobede!

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na gostovanju Šalke sa 3:2, u osmini finala Lige šampiona.

Izvor: PT

Sreda, 20.02.2019.

20:30

Spektakl u Gelzenkirhenu – Siti s igračem manje do velike pobede!
Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Srpski fudbaler Matija Nastasić odigrao je dobar meč za tim iz Gelzenkirhena, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz od šampiona Engleske.

Na papiru ovo je trebalo da bude duel ekipa gde je kvalitet između timova najveći, međutim nemački tim je ozbiljno namučio "Građane".

Izabranici Pepa Gvardiole uspeli su da preokrenu rezultat sa igračem manje i time ostvare veliki trijumf. Siti je od 67. minutu igrao sa igračem manje i gubio je sa 2:1, ali je zahvaljujući golovima Liroja Sanea i Rahima Sterlinga došao do pobede.

Sve je dobro krenulo za goste jer je Kun Aguero u 18. minutu iskoristio veliku grešku odbrane. Ferman je loše dodao loptu do Brume koji ju je izgubio pod naletom Davida Silve.

Španac je potom loptu dodao do Aguera koji ju je samo prosledio u gol. Siti je imao sve na svojoj strani, ali su domaći fudbaleri u završnici poluvremena uspela da preokrenu rezultat.

VAR je u 38. minutu doneo penal domaćem sastavu i Nabil Bentaleb je uspeo da ga realizuje.
Lopta je pogodila Otamendija u ruku i Karlos del Sero je nakon konsultacije sa ljudima iz VAR sobe pokazao na belu tačku.

To nije bilo sve. Šest minuta kasnije Fernandinjo je pokuvao igrača Šalkea u kaznenom prostoru i Španac je ponovo dosudio jedaneasterac. Bentaleb je uzeo loptu i postigao drugi gol na utakmici. Iako je Siti bio bolji protivnik ekipa iz Gelzenkirhena vodila je na poluvremenu.

Na startu drugog perioda igre nije bilo mnogo uzbuđenja. Siti je pokušavao, međutim sve su to bili jalovi napadi. Da sve bude još gore za "Građane" Nikolas Otamendi dobio je drugi žuti karton u 67. minutu.

Ova situacija kada je više motivisala goste koji su zaigrali bolje. Dodatnu energiju uneo je Liroj Sane, koji je fantastičnim golom u 85. minutu poravnao rezultat. To je dalo još više elena Sitiju, koji u 90. minutu preko Sterlinga dolazi do velikog preokreta i to sve sa igračem manje.

Meč je praktično bio rešen i Pep Gvardiola i ekipa se vraćaju u Mančester sa pobedom. Revanš utakmica igra se 12. marta.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LIVE BLOGA, dok ste duel između Atletiko Madrida i Juventusa mogli da pratite OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: