Divac pre tačno dve godine krenuo u preporod Kingsa

Na današnji dan pre dve godine Sakramento Kingsi trejdovali su prvu zvezdu ekipe Demarkusa Kazinsa u Nju Orleans Pelikanse.

Izvor: PT

Sreda, 20.02.2019.

17:13

Divac pre tačno dve godine krenuo u preporod Kingsa
Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Vlade Divac, generalni menadžer franšize, odlučio se za hrabar potez jer je Kazins bio uzdanica tima, ali i košarkaš koji za šest godina nijednom nije odveo ekipu u plej-of.

Zauzvrat Kingsi su od Pelikansa dobili Badija Hilda, Tajrika Evansa, Lengstona Geloveja, pika prve i pika druge runde.

Komentari su tada bili različiti jer je Kazins bio možda i najbolji centar lige, a za njega su dobili "rukija" koji nije imao dobru sezonu (Hild), igrača kojeg su povrede omele da bude superstar (Evans), prosečnog Gelovaja i pika prve, odnosno druge runde.

Sada, dve godine kasnije, potpuno je jasno da su Kingsi "pobedili" u ovom trejdu jer imaju jedan od najboljih mladih timova, dok su Pelikansi u raspadu i narednih nekoliko sezona neće biti konkurenti. Razlog za tako nešto je teška povreda Demarkusa Kazinsa pre godinu dana i potom njegov odlazak leta 2018. godine kada je potpisao jednogodišnji ugovor sa Golden Stejt Voriorsima. Da se Kazins nije povredio bila bi to "win-win" situacija za obe strane, međutim sreća nije bila na strani Pelikansa, a jeste na strani Divca i Kingsa.

Zahvaljujući tom trejdu Sakramento je imao dobru poziciju na draftu i na petom mestu su odabrali Dierona Foksa, potom su na 15. uzeli Džastina Džeksona, 20. Herija Džajlsa i 34. Frenka Mejsona.

Foks je sada prva zvezda ekipe, Hild je odmah iza njega, Džajls je dečko koji obećava, Mejson se još traži, dok su za Džastina Džeksona dobili Herisona Barnsa iz Dalasa, što znači da je Vlade Divac dve godine kasnije za Kazinsa dobio – Foksa, Hilda, Barnsa, Džajlsa i Mejsona. Lengston Gelovej i Tajrik Evans se nisu zadržavali dugo u Kingsima, međutim nije bilo ni potrebe.

Sakramento je ove sezone najprijatnije iznenađenje, trenutno se nalaze na devetom mestu na Zapadu i imaju veoma dobre šanse da se nađu u plej-ofu prvi put još od sezone 2005/2006.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: