Zajonov efekat: Karta za utakmicu Djuka kao za Superboul

Koledž košarka je u Americi veoma važna stvar, pogotovo kada se pojavi neki vanserijski talenat, pa će karte za utakmicu u sredu koštati pravo bogatstvo.

Izvor: SN

Sreda, 20.02.2019.

15:16

Zajonov efekat: Karta za utakmicu Djuka kao za Superboul
Photo by Lance King/Getty Images

Djukovi mladi igrači (Zajon Vilijamson, Ar Džej Beret i Kem Rediš) ove godine prava su senzacija, kako na parketu tako i van njega, pa uopšte ne čudi podatak da će u Kameron Indor Stadiumu (hala u kojoj košarkaški Djuka igraju svoje utakmice) doći i zvezda Lejkersa, LeBron Džejms, kao i čuveni muzičar, Džej Zi.

Glavni razlog njihovog dolaska je momak za koga se veruje da će biti prvi pik na nadolazećem draftu (Zajon Vilijamson), a on je kako stoje stvari glavni razlog zbog koga se Kameron Indor Stadium i puni.

Djuk će u sredu uveče ugostiti ekipu Severne Karoline, a prosečna cena karata za taj meč je 3.000 američkih dolara. Najskuplje prodata ulaznica koštala je 10.652 dolara, dok je najskuplja ulaznica koja je ostala u prodaji na ceni od 6.452 dolara. Statistika kaže da su cene karata za utakmice Djuka u odnosu na prošlu sezonu skočile za 82%.

Takozvani, Zajonov efekat je neverovatna pojava, a čisto primera radi, za utakmice Virdžinije, prosečna cena karte iznosi 305 dolara, što je maltene deset puta jeftinije od cene karata za utakmice Djuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: