Nadal se vraća u Indijan Vels

Drugi teniser sveta Rafael Nadal posle dve godine vraća se u Indijan Vels.

Izvor: Z.K.

Utorak, 19.02.2019.

18:40

Nadal se vraća u Indijan Vels
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Španski teniser, koji prošle godine u kalifornijskoj pustinji nije igrao zbog problema sa povredom desnog kuka, biće prvo ime na listi učesnika na premijernom Ajzenhauer kupu u Indijan Velsu.

Reč je o egzibiciji koja se igra 5. marta, dva dana pre starta Masters turnira u Indijan velsu, a ove godine igraće se pod nazivom "Rafa i prijatelji".

Veče je zamišljeno tako da igrači budu podeljeni u dve grupe gde bi igrao svako sa svakim, dok bi pobednici grupa igrali finale. Inače, to će biti blic mečevi u kojim će se igrati po sistemu super taj.brejka, do deset poena.

Osim Nadala, najavljeno je da će učestvovati i Dominik Tim, Miloš Raonić, Gael Monfis i još dva igrača čija imena još nisu objavljena.

Pobedniku će pripasti i nagrada od 150.000 dolara i sve će biti završeno neposredno pre početka žreba za Indijan Vels. Turnir počinje u 19 časova po lokalnom vremenu, a prihod od ulaznica čija je cena 25 dolara ide u humanitarne svrhe.

Inače, Nadal je u ponedeljak otvorio i tenisku akademiju u mestašcu Kosta Muheres, u blizini Kankuna u Meksiku.

"Dolazili smo ovde često i jako nam je poznata ova oblast. Želeli smo baš ovde da otvorimo akademiju, želimo da doprinesemo razvoju tenisa u Meksiku", rekao je Nadal.

Kompleks se sastoji od osam šljakastih terena sa reflektorima, jednog betonskog terena, gimnazijuma, svlačionica i prodavnice opreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: