Dibala: Svi se dobro osećaju u Ronaldovom društvu

Fudbaler Juventusa Paulo Dibala rekao je da je mnogo naučio od trenera Masimilijana Alegrija.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2019.

17:10

Dibala: Svi se dobro osećaju u Ronaldovom društvu
Foto: Getty Images

Alegri je nedavno negirao da je u sukobu sa Dibalom, koji je početkom meseca pre kraja utakmice sa Parmom (3:3) otišao sa rezervne klupe, kada je shvatio da neće ući u igru.

Argentinski napadač se posle toga izvinio treneru, a Alegri ga je nazvao "pametnim momkom". Takodje, trener crno-belih odbacio je tvrdnje da Dibala dobija malo prilika otkako je u ekipu došao Kristijano Ronaldo.

"Mnogo sam naučio od njega, posebno o načinu rada, da budem profesionalan i koncentrisan tokom treninga, kako bih znao šta da očekujem tokom utakmica. Trener mi je pomogao mnogo, od prvog dana, iako sam igrao na raznim pozicijama, uvek mi je davao slobodu da igram gde želim. To poverenje je veoma važno i dobar je osećaj kada igrač zna da je deo onoga što ovako veliki klub pokušava da ostvari", rekao je Dibala za sajt UEFA.

Fudbaleri Juventusa igraju u sredu od 21 sat u Madridu protiv Atletika, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.

Ronaldo je u karijeri postigao 22 gola protiv Atletika, uključujući i tri het-trika, a Dibala nije želeo da kaže ko je bolji, njegov saigrač ili njegov sunarodnik, fudbaler Barselone Lionel Mesi.

"Ronaldo je opušten i normalan momak, kao i mi. Uprkos svemu što je postigao tokom karijere, uvek je bio prijatan u svlačionici i igrači se dobro osećaju u prisustvu takvog fudbalera. Poredim ga sa Leom Mesijem, pošto to svi rade i mislim da su to dva izuzetna igrača. Od takvih ljudi može mnogo da se nauči, na terenu i van njega"
.

Govoreći o utakmici sa Atletikom, Dibala je rekao da zna kako igra protivnik i da će biti teško.

"Ako želiš da stigneš do finala i osvojiš trofej, moraš da pobediš svakog protivnika, neće biti lakih utakmica. Atletiko je jak u napadu i veoma dobar u kontrama. Ako nisi oprezan u odbrani, imaju igrače koji mogu da naprave velike probleme. Isto je i kod nas, znamo gde smo jaki, a oni će pokušati u tome da nas spreče", rekao je Dibala.

Crno-beli nisu osvojili titulu prvaka Evrope od sezone 1995-1996. U finalu Lige šampiona 2017. godine Juventus je sa 1:4 izgubio od Real Madrida, za koji je tada igrao Ronaldo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: