Derbi za "Žućkovu levicu" – Beron trojkama odveo Zvezdu u finale

Košarkaši Crvena zvezda igraće protiv najvećeg rivala Partizana u nedelju u niškom Čairu (17h).

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 16.02.2019.

20:30

Derbi za
Foto: StarSport

Crveno-beli su nakon žestoke borbe tokom tri četvrtine, trojkama "slomili" otpor Mege za pobedu 92:73.

Mega je iskoristila loš start Zvezde i dobro joj parirala više od tri četvrtine, imala prednost na startu poslednjeg kvartala, ali su crveno-beli pogodili desetak trojki u poslednjih deset minuta.

Zvezdu je predvodio igrač preokreta Bili Beron sa 20 poena (6/8 trojke), a pratili su ga Dejan Davidovac sa 15, Stratos Perperoglu sa 14 i Ognjen Dobrić sa 12 poena.

Najefikasniji u timu Mege bio je Atić sa 20 poena uz 7 skokova, 16 je dodao Stanić uz 9 uhvaćenih lopti, a dvocifren učinak je ostvario i Mišković sa 10 poena.
Foto: StarSport
Zvezda je očajno počela meč, prvi koš iz igre dala tek u trećem minutu, naredni u šestom, šutirala samo 21% iz igre u prvom periodu, ali Mega to ne koristi maksimalno, stiče tek 16:12.

Trojkama Atića Mega "beži" na startu drugog kvartala na 24:17, ali tim Dejana Milojevića popušta u odbrani. Perperoglu se razigrao i sa desetak poena približava Zvezdu rivalu (29:24).

Mega ulazi u još veću krizu, osim loše odbrane kreće i nervoza u napadu – izgubljene lopte i nerezonski šutevi, dok crveno-beli ulaze u sjajan ritam i uz Perperoglua se razigrao i Davidovac pa Zvezda serijom 14:2 preokreće na 36:31.

Atić sa dva koša u nizu vraća Megu u egal, ali novim greškama u završnici tim iz Sremske Mitrovice omogućava Zvezdi da se vrati na +5 (42:37), uz spektakularnu završnicu poluvremena alej-up akcijom Reglenda i Dobrića.
Foto: StarSport
Usledila je nova četvrtina bez ikakvog ritma, ekipe su igrale ma mahove, Zvezda poenima Berona povećava na 47:41, ali Atić i Fundić vraćaju Megu u igru.

Beron trojkom odbija nalet rivala, ali Cerovina trojkom i Atić posle kornere donose preokret Megi (53:52). Crveno-beli odgovaraju preko Dobrića i Ristića za +5, ali opet staju u završnici kvartala, što kažnjvaju Stanić i Mišković koji trojkom sa osam metara preokreće na 61:60 pred poslednji period.

Mišković pogađa na otvaranju poslednjeg perioda za 63:60, ali se s druge strane raspucao Bili Beron koji pogađa četiri trojke i uz podršku Perperoglua, Reglenda i Dobrića režira seriju 21:4 kojom Zvezda "prelama" meč (81:67).

Crveno-beli pogađaju još nekoliko trojki do kraja meča i na kraju do finala stižu sa ubedljivih 92:70. Zvezda će se za "Žućkovu levicu" boriti sa braniocem trofeja Partizanom, koji je u polufinalu rutinski savladao FMP.

Tok meča možete pratiti i u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

210 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: