Jokić za pobedu Denvera nad Kingsima na 0,3 sekunde pre kraja!

Košarkaši Denvera zabeležili su novu, 39. pobedu ove sezone. U "Pepsi centru" savladali su posle velike drame ekipu Sakramenta sa 120:118.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 14.02.2019.

08:03

Jokić za pobedu Denvera nad Kingsima na 0,3 sekunde pre kraja!
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Bio je to meč u kojem su blistali srpski košarkaši i koji je rešio niko drugi do Nikola Jokić i to na svega 0,3 sekundi pre kraja susreta.

Jokić je u poslednju akciju na meču pri rezultatu 118:118 krenuo pod koš, prvi šut nije bio uspešan, lopta se odbila od obruča, ali je iz odbitka uspeo da pogodi cilj i donese veliku radost navijačima Nagetsa.

Bio je to njegov 20. poena na meču kojim je stigao do 28. tripl-dabl učinka u karijeri. Uz tih 20 poena, zabeležio je 18 skokova i 11 asistencija, a Denver sada ima skor od 24-4 kada Nikola postigne tripl-dabl i čak 16-0 na svom terenu. Inače Jokić je odigrao nešto više od 36 minuta.

Odlične partije u dresu Sakramenta prikazali su i Bogdan Bogdanović, koji je za nepunih 27 minuta postigao 16 poena uz četiri skoka i dve asistencije i Nemanja Bjelica, koji je za 20 minuta postigao 13 poena uz po tri skoka i isto toliko asictancija.

Bio je to zaista odličan meč u kojem je Denver ponovo morao da juri prednost protivnika. U jednom momentu tokom druge četvrtine, Nagetsi su bili na -17, tačnije na 37:54.

Ipak, tokom treće četvrtine uspeli su da uhvate priključak, da bi na kraju iste rezultat bio 93:91 u korist Denvera.

Usledila je očekivana rezultatska klackalica u poslednjnoj deonici u kojoj je Denver pred kraj imao i prednost od šest poena, 118:112, ali je Sakramento uspeo da izjednači poenima Badija Hilda na 15,1 sekunde pre kraja.

Ipak, presudio je taj pogodak Jokića o kojem će se još pričati.
Photo by Matthew Stockman/Getty Images
Inače, bilo je ovo veče u kojem se posle dužeg vremena i pauze zbog operacije kuka na teren vratio Ajzea Tomas. Bio mu je to prvi meč još od 22. marta prošle godine.

Kada je ušao na teren krajem prve četvrtine usledile su ovacije sa tribina, a nije razočarao publiku. Za 13 minuta na parketu postigao je osam poena uz dve asistencije, od toga dve trojke. Sve poene postigao je u trećoj četvrtini.

Odličan u redovima Denvera bio je i Pol Milsap koji je postigao dabl-dabl od 25 poena i 13 skokova uz po dve asistencije i ukradene lopte. Malik Bizli je postigao 21 poen, Vil Barton 13, a Džamal marej i Monte Moris po deset.

Kod Kingsa, Badi Hild je zabeležio 25 poena, Harison Barns 19 uz 11 skokova, a De Aron Foks 16.

Inače, trener Denvera Majkl Malon je isključen na 1:33 minuta pred kraj druge četvrtine zbog rasprave sa sudijom.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: