LE: Zenit promašio penal, golman junak u pobedi Fenera

Fudbaleri Fenerbačhea savladali su Zenit 1:0, u prvom meču šesnaestrine finala Lige Evrope.

Izvor: AK

Utorak, 12.02.2019.

20:50

LE: Zenit promašio penal, golman junak u pobedi Fenera
Foto: Tanjug/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Turski velikan, koji se ove sezone bori za opstanak u domaćem šampionatu, stekao je minimalnu prednost uoči revanša u Sankt Peterburgu.

Trijumf Feneru je doneo Islam Slimani u 21. minutu, pokupio je odbitak nakon kornera koji je izveo Matje Valbuena i volej udarcem zatresao mrežu Zenita.

Gosti su imali šansu da izjednače rezultat minut pre poluvremena, Omer Toprak je neoprezno startovao i faulirao Druisija u svom kaznenom prostoru.

Loptu je na penal stavio Slovenac Robert Mak, ali nije iskoristio jedanaesterac. Golman Fenera Tekin je skrenuo putanju lopte na prečku, a nakon što se odbila od tle ispred gol linije, uhvatio je pre nego što su pritrčali igrači Zenita.

Fener je bio blizu 2:0 u prvoj polovini drugog dela meča, ali Slimani, Elmas i Valbuena nisu iskoristili odlične prilike.

Gosti iz Sankt Peterburga su zapretili tek u završnici, januarsko pojačanje iz Ukrajine Jaroslav Rakicki šutira pored gola, a najbolju priliku ne koristi Artjom Dzjuba čiji šut glavom pod prečku brani heroj Fenera Tekin.

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović odigrao je svih 90 minuta za Zenit na poziciji štopera.

Revanš meč na programu je 21. februara u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: