Divovi iz Španije u klinču za Jovića, Real sad nudi 45 miliona!

Posle interesovana Barselone, u trku za napadača Ajntrahta Luku Jovića uključio se i ljuti rival Katalonaca, Real Madrid.

Izvor: Z.K.

Utorak, 12.02.2019.

12:45

Divovi iz Španije u klinču za Jovića, Real sad nudi 45 miliona!
Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Dva dana pošto je obljavljeno da skauti prvaka Španije pomno prate igre reprezentativca Srbije, stigla je vest da je i Real u igri i da je čak u prednosti u odnosu na klub sa "Kamp Nou" stadiona.

Jović, koji je trenutno lider na listi strelaca u prvenstvu Nemačke sa 14 golova, ozbiljno je privukao pažnju kraljevskog kluba koji je spreman da pošalje ponudu u visini od 45 miliona evra.

Od kako je na "Vald stadion" stigao iz redova Benfike na pozajmicu, Jović je pravi hit u Bundesligi. On čini udarnu pesnicu napadačkog trija sa Antom Rebićem i Sebastijanom Halerom, koji su sa njim zajedno postigli 70 odsto svih golova ekipe u ovoj sezoni.

Inače Jović je i dalje ugovorom vezan za Benfiku, ali kada je pravljen dogovor o pozajmici, Nemci su uneli klauzulu po kojoj imaju pravo otkupa ugovora za samo sedam miliona evra.

Nema sumnje da je to bio fantastičan potez sportskog direktora Fredija Bobića, jer će u slučaju da otkupe ugovor Jovića, što je za očekivati, posle toga moći višestruko da zarade.

Jovićeva tržišna vrednost se samo u poslednja četiri meseca uvećala dvostruko. Prema sajtu "Transfermarkt", ona je u oktobru bila 20 miliona, a sada je minimalno 40 miliona.

Osim što je pružao odlične partije u Bundesligi, Jović je blistao i u Ligi Evrope. Klub iz Frankfurta je u grupnoj fazi zabeležio svih šest pobeda, a Jović je postigao pet golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: