Derbi odlučuje da li ćemo gledati "večite" i u polufinalu ABA lige

Kakve su šanse Partizanu da zadrži treću poziciju na tabeli ABA lige uoči plej-ofa?

Izvor: SN

Utorak, 12.02.2019.

11:52

Derbi odlučuje da li ćemo gledati
StarSport

Mogu li crno-beli do druge pozicije ili je četvrto mesto realnije? Pred nama je zanimljiva završnica regularnog dela sezone.

Partizan je pobedom nad ekipom Budućnosti u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" i matematički obezbedio plasman u plej-of.

Crno-beli su slavili većom razlikom u Beogradu nego Budućnost u Podgorici i to im daje "vetar u leđa" pred nastavak takmičenja.

Pitanje koje se najčešće postavlja ovih dana je: Može li Partizan da završi sezonu na trećoj poziciji?

Da bi se to dogodilo, izabranici Andree Trinkijerija moraju da slave u sve tri utakmice, koliko je ostalo do kraja, i naravno, ne zavise od rezultata Budućnosti.

Ukoliko bi izgubiili u bilo kom od tri naredna duela, bio bi im potreban jedan poraz podgoričana, kako bi zadržali treću poziciju.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
U naredna tri kola Partizan gostuje večitom rivalu Crvenoj zvezdi, zatim dočekuje Igokeu i u poslednjem kolu gostuje ekipi FMP u Železniku.

Što se tiče Budućnosti, oni kod kuće igraju sa Zadrom, zatim gostuju Megi i na kraju dočekuju, Cibonu.

Partizan ima dva meča u gostima, a Budućnost jedan, pritom su Partizanova gostovanja izuzetno nezgodna. Ruku na srce, neće ni Budućnosti biti lako u Mitrovici protiv Mege, ali će za razliku od beograđana biti favorit u sva tri meča.

U idealnoj situaciji u kojoj Partizan slavi u sve tri utakmice, kao što smo napomenuli, imaće sigurnu treću poziciju i gledaćemo polufinalni duel Partizana i Cedevite, isti kao i protekle sezone.

U istoj situaciji, postoji i jedan bolji scenario po crno-bele. Ekipa Cedevite ima pobedu više od Partizana, a u naredna tri kola čeka ih okršaj sa Krkom u Novom Mestu, koje tradicionalno važi za jedno od najneugodnijih gostovanja, kao i gostovanje Olimpiji u Ljubljani i za kraj, u poslednjem kolu će dočekati Mornar.

Pošto Cedevita ima bolji međusobni skor od Partizana, crno-belima će trebati dva kiksa "Vitamina" kako bi ih preskočili na tabeli i ušli u doigravanja sa prednošću domaćeg terena.
StarSport
Predstoji nam pauza pred pravi košarkaški "krešendo". Reklo bi se da je večiti derbi koji se 3. marta igra u hali "Aleksandar Nikolić" meč sezone za beogradske crno-bele, pošto su ipak, favoriti u preostala dva meča protiv Igokee i FMP-a.

U taboru "parnog valjka" imaju razloga za optimizam, otkako je italijanski stručnjak seo na klupu Partizana, rezultati su se prilično poboljšali kao i neki segmenti igre, ali to je sasvim druga tema.

Ono što je za Partizan trenutno najvažnije, jeste da daju svoj maksimum i pobede u sva tri duela koja im predstoje i da čekaju kikseve Cedevite i Budućnosti kako bi dodatno profitirali iz ove situacije.

U slučaju da dve pomenute ekipe ostvare sve pobede do kraja, a Partizan kiksne u jednom ili više duela, u doigravanja ulazi sa četvrte pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: