Povreda Vola inicirala zanimljiv trejd Vašingtona i Čikaga

Vašington Vizardsi i Čikago Bulsi napravili su veliku razmenu igrača poslednjeg dana roka za trejdove u NBA ligi.

Izvor: SN

Četvrtak, 07.02.2019.

08:31

Povreda Vola inicirala zanimljiv trejd Vašingtona i Čikaga
(Photo by Patrick Smith/Getty Images)

Čikago je dobio Otoa Portera Juniora, dok su u Vašington stigli Bobi Portis i Džabari Parker.

Nakon bizarne povrede Džona Vola, zbog koje će pauzirati godinu dana, Vašington je rešio da malo razbije jezgro mladih igrača.

Porter je trejdovan pred utakmicu sa Milvokijem, a igrači su bili šokirani kada je glavni trener, Skot Bruks, rekao da je Oto Proter sklonjen iz startne petorke po nalogu generalnog menadžera, Ernija Grunfelda.

Ovim trejdom Porter postaje najplaćeniji igrač Bulsa. Naime, on zarađuje 26 miliona dolara godišnje i čisto da podsetimo da je pred početak sezone 2017/2018 pored ponude Vašingtona imao i ponudu Bruklina za potpisivanje maksimalnog ugovora.

U gradu Čikagu, samo je jedan sportista plaćeniji od Portera – bejzbol igrač, Džon Lester.
(Photo by Matthew Stockman/Getty Images)
Što se tiče Vizardsa, dobili su sjajnog krilnog igrača u vidu Parkera. Parker je stigao u Čikago kao slobodan igrač, a prethodno je bio član Milvoki Baksa.

Za njegov potpis Bulsi su izdvojili 20 miliona dolara godišnje i imali su opciju da ga zadrže i naredne sezone (popularni team option).

Prva zvezda Čikago Bulsa, Zek Levin, razočaran je ovakvim ishodom pošto su Džabari Parker i on bili izuzetno bliski.

"To je užasno. Bio mi je najbolji drugar u ekipi. Džabari i ja smo konstantno razgovarali i baš mi je krivo što se stvari nisu odvile onako kako je on želeo. On je dete grada Čikaga, stvarno nije fer da na ovaj način završi igranje u Bulsima. Ali tako stvari stoje u NBA",
rekao je Levin.

Bobiju Portisu ističe ugovor za nekoliko meseci, tako da će na leto biti slobodan agent, ali sa restrikcijama. To dalje implicira da će Vizardsi moći da izjednače svaku ponudu koju Portis bude dobio i tako ga zadrže u svom rosteru.

Ove sezone Portis beleži oko 14 poena, na samo 22 odigrane utakmice za Bulse tokom ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: