"Nikad više neće postojati neko kao Federer"

Marselo Rios, nekada prvi teniser sveta, kaže da je samo pitanje vremena kada će mlade zvezde doći na vrh teniske svetske liste.

Izvor: LN

Sreda, 06.02.2019.

21:25

Rios, Federer i Navaro 2013. (Photo by Matthew Stockman/Getty Images)

Čileanac veruje da će mladi teniseri doći na vrh, ali da više niko neće imati uspeha kao što je imao Švajcarac Rodžer Federer.

"Gledam igrače, kao što je npr. Zverev, i ostale mlade tenisere koji će doći u prednost u nekom trenutku. Nadal je 'zver', ali ne kao ranije, Đoković se vratio, a čim se Federer penzioniše mlađi teniseri će napraviti iskorak. Mislim da će oni ispisati dobar deo istorije, ali ne da i da će dostići Federerov nivo. Nikad više neće postojati neko kao Federer", rekao je Rios u razgovoru za "Aire Libre".

Ovaj 42-godišnjak je priznao da više ne prati tenis kao nekada.

"Sve manje i manje pratim tenis, uglavnom samo bitne turnire i (Nikolasa) Harija i (Kristijana) Garina. Hari sada mora da krene da igra ATP turnire i i Grend slemove i da krene da zarađuje novac. On ima ogroman potencijal, dobro se kreće s obzirom da je visok dva metra i nema tehničke zaostatke", dodao je Rios.

Rios je 1998. rauzimao prvo mesto na rang listi, ali nikada u karijeri nije došao do trofeja na nekom od Grend slemova. Najbolji je bio iste godine kada je bio prvi, kada je na Rolan Garosu igrao finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: