"Sudije za zatvor! A Hrvate, Srbe i Bosance bije glas da su nepošteni"

Ni dan nakon poraza od Nemačke (22:21) u Kelnu i oproštaja Hrvatske od polufinala SP, ne smiruju se reakcije na suđenje danskog para Hansen-Gejling.

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

14:30

Foto: Getty Images

Selektor Hrvatske Lino Červar rekao je da su sudije oštetile njegov tim u meču protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu i istakao da je suđenje bilo skandalozno.

"Sudije u zatvor! Ljude s naših prostora bije glas da su nepošteni. Hrvati, Srbi, Bosanci... Neodgojeni, nepošteni, ovakvi, onakvi... A ovo? Ovo je za zatvor! Ovako nas vređa na zdrave oči. Te sudije će i dalje suditi neke važne utakmice. Kako? Oni ne mogu više ništa suditi", urlao je Červar posle utakmice.

Pročitajte još"Panceri" jači od "kauboja" – Hrvatska bez šanse za medalju! Červar je teško podneo poraz i odluke danskih sudija, posebno u završnici utakmice.

"Ono što nas ohrabruje jeste da smo dobili brojnu podršku, čak su i domaćini kazali da je suđenje bilo skandalozno. Oštećeni smo od strane sudija. Još gore je što se radi o paru koji je kao najbolji na svetu, a već tri utakmice na ovom prvenstvu sude Nemačkoj, što je vrlo indikativno. Ne mogu nas sudije amateri učiti rukometu. Pa, sinoć smo primetili detalj iz šestog minuta da je nemački igrač, vodivši loptu, napravio čak sedam koraka i to je smešno. Postoje bar tri sporne situacije koje su snimljene. Rukomet je zbog ovakvih stvari u padu", dodao je selektor Hrvatske.

Hrvatska u poslednjem kolu Grupe I u Kelnu sutra igra protiv Francuske i u tom meču će pokušati da osvoji bar bod kako bi osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

U kvalifikacije za OI plasiraće se prvih sedam ekipa sa Svetskog prvenstva, a postoji šansa da to osigura i osmoplasirana ekipa ako na sledećem Evropskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj evropski prvak bude jedna od tih sedam selekcija.

Francuzi su već osigurali polufinale.

"U složenoj smo situaciji, delom i zbog poraza od Brazila... Francuska je svetski prvak, a mi smo načeti, tako da danas nema treninga. Trebalo bi osvojiti bod, ali su oni favoriti, pojačani Nikolom Karabatićem koji im puno znači, bez obzira što još nije u formi zbog povrede. Oni imaju širi odabir igrača, za razliku od nas, stvarno su skoro bez mane, a nama ostaje da se borimo i ponovimo partiju kao i protiv Nemačke", rekao je Červar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: