Skandal u Čempionšipu – Bjelsa špijunirao Lampardov trening

Menadžer Lids junajteda Marselo Bjelsa priznao je da je slao svoje saradnike da špijuniraju trening Derbi Kauntija uoči derbija 27. kola Čempionšipa.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 12.01.2019.

10:40

Skandal u Čempionšipu – Bjelsa špijunirao Lampardov trening
Foto: Getty images

Lids je u petak uveče savladao tim koji predvodi Frenk Lampard 2:0, golovima Rufa u prvom i Herisona u drugom poluvremenu i učvrstio se na prvom mestu na tabeli.

BBC je preneo da je Fudbalski savez Engleske (FA) pokrenuo istragu u vezi sa navodima da je član stručnog štaba Lidsa primećen da se sumnjivo ponaša ispred trening terena Derbija.

On je uhvaćen sa dvogledom, rezervnom odećom i kleštima koja je iskoristio da provali u kompleks. "Ja sam odgovoran za ovaj incident. Nije stvar u tome da li je legalno ili ne, da li je ispravno ili ne. Pričao sam sa Lampardom i on mi je rekao da ne poštujem klub. Ja imam svoje viđenje, ali je bitno ono što misle Lampard i Derbi. Nisam tražio dozvolu Lidsa i ja sam odgovoran za to. Koristim ovo od kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Argentinom. Nije nelegalno i javno smo pričali o tome", rekao je Bjelsa.

Za Bjelsu se 2010. tvrdilo da je regrutovao dečaka iz škole u koju ide njegova ćerka da špijunira protivnički tim, nakon što mu je on rekao da poznaje fudbal, a iskusni stručnjak "proverio" njegovo znanje. Nema sumnje da će ovaj incident ostaviti veliku mrlju na sjajnu sezonu Lidsa koji je na dobrom putu da se vrati u Premijer ligu prvi put od 2004. godine.

Lids ima pet bodova više od prvog pratioca Noriča, uz meč više, a sedam bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Šefild Junajted.

I Lampardov Derbi se bori za PL, ali pre svega za mesto u plej-ofu, trenutno drži poslednju, šestu poziciju koja vodi u baraž sa 43 boda, četiri ispred Notingem Foresta, Birmingema i Kvins Park Rendžersa koji imaju po meč manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: