SP: Hrvatska do pobede uz puno muke i preokreta

Rukometaši Hrvatske pobedili su Island sa 31:27 na startu Svetskog prvenstva u Nemačkoj i Danskoj.

Izvor: LN

Petak, 11.01.2019.

20:21

SP: Hrvatska do pobede uz puno muke i preokreta
EPA-EFE/DANIEL KOPATSCH

Hrvati, koji su u ovaj duel ušli kao favoriti, imali su dosta problema da savladaju Islanđane, ali su na kraju ipak prelomili utakmicu.

Prvi pad Island je doživeo na kraju prvog poluvremena, kada je ispustio 14:11 i na pauzu otišao sa minusom od dva gola, 14:16.

U nastavku igre Hrvati su zaigrali znatno bolje i nastavili da dominiraju. "Kauboji" su brzo došli do +4 na startu drugog poluvremena i nije izgledalo kao da će se Island vratiti u meč.

Ipak, Gudmunsonovi izabranici su uspeli da dođu do prednosti koja je iznosila i dva gola krajem utakmice. Island je vodio 26:25, ali je zatim usledilo novo "buđenje" Hrvatske i nova serija od 6:0 kojom je pitanje pobednika rešeno.

Po jedan igrač iz obe ekipe postigao je sedam golova. Za Island to je učinio Palmarson, a za Hrvate Stepančić.

U drugom meču grupe B Makedonija je deklasirala Japan sa 38:29.

Neverovatni Kiril Lazarov upisao je osam golova za Makedonce, dok su po sedam imali Manaskov i Stoilov.

Angola je napravila najveće iznenađenje dana pobedivši Katar sa 24:23, a blizu senzacije bili su i Argentinci, koji su uspeli da "otkinu" bod Mađarskoj, 25:25.

Austrija je opravdala očekivanja pobdivši Saudijsku Arabiju sa 29:22.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: