Meloun "prozvao" Srbe: Kako dodaje, Jokić bi mogao u NFL

Nikola Jokić je opet oduševio svojom igrom u dresu Denver Nagetsa, pa su posle pobede nad Klipersima o njemu pričali treneri oba tima i naravno saigrači.

Izvor: AK

Petak, 11.01.2019.

10:25

Meloun
Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Jokić je sa 18 poena, 14 skokova i 10 asistencija zabeležio 21. tripl-dabl u karijeri po čemu je treći centar u istoriji, uz Karima Abdul-Džabara, a iza Vilta Čemberlena.

"Novi tripl-dabl. Momak nastavlja da oduševljava. Mogao bi da igra za NFL timove kako baca loptu", rekao je trener Nagetsa Majk Meloun.

Jokić je ovim potezima pokazao da mu je mesto na Ol-staru, ali trenutno po glasovima je tek sedmi među visokim igračima na Zapadu, dok je recimo na drugom mestu u celoj konferenciji ruki Luka Dončić.

"Očigledno mnogo navijača iz Slovenije glasa, a nedovoljno navijača iz Srbije", rekao je Meloun.

Srbin je radio sve što je želeo, a posebno je oduševio publiku dodavanjem jednom rukom preko celog terena i asistencijom sam sebi od table. Za razliku od Trejsija Mekgrejdija kojem je to bio zaštitni znak, Jokić nije ni pomislio da zakuca, a imao je prostora.

"Znao sam da neće ići na zakucavanje. Bio je to pametan potez. Sjajna igra", rekao je Jokićev saigrač Džamal Marej.

Pomenuto dodavanje jednom rukom je mnoge asociralo na kvorterbekove, i to nakon što je Jokić uoči meča razmenio dresove sa NFL zvezdom iz Denver Bronkosa Vonom Milerom.

"Mnogo mi znači. Često ga gledam. On je zver. Nezaustavljiv je", rekao je Jokić.

Jokić je tripl-dabl protiv Klipersa zabeležio dva dana nakon tripl-dabla protiv Majami Hita (29p, 11sk, 10as).

"On je jednostavno sjajan igrač", rekao je trener Klipersa Dok Rivers.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: