Ko je Jokićev "partner" sa kojim Denver igra bolje?

Nikola Jokić ključni je igrač svojih Denver Nagetsa, ali toj ekipi ide još bolje kada sa njim deli teren bivši košarkaš Portlanda.

Izvor: LN

Subota, 05.01.2019.

16:46

Ko je Jokićev
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Jokićevi Nagetsi igraju izuzetno dobro ove sezone i beleže sjajne rezultate, a Nikola je neprikosnoveni prvi centar ekipe.

Njemu u reketu pomažu razni igrači sa pozicije četiri, što zbog rotacije, što zbog povreda. To često čini Pol Milsap, ali neretko i Mejson Plamli.

Milsap možda jeste plaćeniji i priznatiji košarkaš od Plamlija, ali izgleda da Denveru bolje ide kada sa srpskim centrom reket deli bivši član Portlanda.

Naime, Nagetsi imaju +5,5 poena na 100 poseda kada je na terenu Jokić bez Plamlija, a kada mu se priključi visoki američki saigrač Denver odlazi na 13,4 poena na 100 poseda.

Ta statistika nije jedina pozitivna za franšizu iz Kolorada, jer Denver sa Jokićem i Plamlijem beleži bolji procenat asistencija i uhvaćenih skokova nego kada Nikoli neko drugi "pravi društvo" na poziciji četiri.

Nagetsi imaju treći najbolji skor u celoj NBA ligi i najbolji na Zapadu sa 25 pobeda i 11 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: