Anderson sprečio potencijalno finale Đokovića i Nadala

Južnoafrički teniser Kevin Anderson plasirao se u finale Mubadala egzibicionog turnira u Abu Dabiju pobedom nad Rafaelom Nadalom.

Izvor: B92

Petak, 28.12.2018.

15:52

Anderson sprečio potencijalno finale Đokovića i Nadala
EPA-EFE/ALI HAIDER

Anderson je napravio preokret protiv španskog igrača i slavio rezultatom 4:6, 6:3, 6:4.

Činilo se u nekoliko navrata da će "Bik sa Maljorke" uspeti da dođe do meča za titulu – prvo kada je dobio uvodni set, a onda u trećem kada je imao nekoliko brejk prilika u različitim gemovima.

Međutim, tada ga je izdao forhend, riterne je izbacivao van terena i Kevin se nekako izvukao.

Sačekao je šesti igrač sveta mali pad koncentracije kod Rafe, držao lopticu u igri i to mu se isplatilo jer je dobijao poene greškama rivala. Napravio je brejk u samoj završnici odlučujućeg seta i sigurno odservirao za pobedu.

Na taj način je sprečio očekivano finale između Novaka Đokovića i Nadala, prvog i drugog tenisera na ATP listi.

Najbolji srpski igrač tek treba da dođe do borbe za trofej, pošto će od 16 časova igrati svoj polufinalni meč protiv Karena Hačanova.

U susretu sa peto mesto Hjeon Čung je deklasirao Dominika Tima sa 6:2, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: