Pike se povlači 2020, želi da bude predsednik Barselone

Štoper Barselone Đerar Pike planira da okači kopačke o klin u 2020. godini, preneo je španski list "Mundo Deportivo".

Izvor: Z.K.

Petak, 28.12.2018.

10:45

Pike se povlači 2020, želi da bude predsednik Barselone
Photo by Alex Caparros/Getty Images

Pike, koji će tada napuniti 33 godine nema želju da igra još dugo i želja mu je da sa velike scene ode na vrhuncu karijere.

Osim toga, on ima veoma ambiciozan plan, da se kandiduje na izborima za predsednika Barselone u leto 2021. godine, kada ističe mandat sadašnjem prvom čoveku kluba, Đozepu Mariji Bartomeuu.

Kako prenose mediji na Iberijskom poluostrvu, Pike želi da u stručnom štabu vidi tandem Ćavi Ernandez - Andres Inijesta, dok planira da na poziciji tehničkog direktora bude bivši kapiten, Karles Pujol.

Bartomeu je upoznat sa planovima fudbalera Barselone i on je svestan da će u harizmatičnom fudbaleru imati snažnog protivkandidata u slučaju da se opet bude kandidovao.

Pike je diplomirao u oblasti poslovnog marketinga, što je još jedan veliki plus, a jedan je od osnovača grupacije "Kosmos" koja je partner Međunarodne teniske federacije (ITF) u novom formatu Dejvis kupa.

Osim toga, njegova velika želja je da unapredi i tenisku sekciju pri Barseloni, a upućeni kažu da ima ideju i da oformi tenisku ligu u kojoj bi se takmičili najbolji evropski klubovi u ovom sportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: