Budućnost nemoćna pred odličnim Radičevićem i Gran Kanarijom

Košarkaši Gran Kanarije na domaćem terenu su pobedili Budućnost u 12. kolu Evrolige rezultatom 95:85.

Izvor: LN

Petak, 14.12.2018.

22:46

Budućnost nemoćna pred odličnim Radičevićem i Gran Kanarijom
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Budućnost je upisala i peti poraz od isto toliko mečeva u gostima, te sada ima skor od tri pobede i devet poraza ukupno i deli pretposlednje mesto na tabeli Evrolige.

Gran Kanarija je zabeležila treći trijumf na domaćem parketu i izbila na deobu desete pozicije.

Za Podgoričane nije dobro počeo meč, ali se sve "raspalo" u drugoj deonici. Oni su sa -6 posle prvih deset minuta na poluvreme otšili sa ogromnih -22.

Dobra igra Granke se nastavila i u trećoj četvrtini i tada je meč već bio rešen, a ostalo je samo da se vidi sa kolikom razlikom. Budućnost je konačno odigrala dobru četvrtinu, kada je aktuelni šampion ABA lige uspeo da smanji prednost protivnika.

Tim Aleksandra Džikića je 4/4 dobio sa 15 razlike, šutirao fantastično, Granka je grešila, ali sve je to bilo nedovoljno da Crnogorci dođu do preokreta.

Najbolji kod pobednika bio je Markus Erikson sa 15 poena, Ondrej Balvin je imao 13 uz sedam skokova, 12 je imao Ćavi Rabaseda, a po deset su ubacili, Di Džej Stroberi i Kim Tili.

Srpski plejmejer Nikola Radičević ubacio je 12 poena i imao 11 asistencija, te je proglašen za igrača utakmice zbog indeksa korisnosti od 27.

Kod gostiju istakli su se Edvin Džekson sa 15, Alen Omić sa 12 i Nemanja Gordić, te Petar Popović sa po deset poena. Gordić je, takođe, dodao i šest uspešnih dodavanja.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: