Mirković: Od jedan do pet, Partizan je jesen odigrao za četiri

Trener Partizana Zoran Mirković sumirao je jesenji deo sezone i igru Partizana ove jeseni ocenom četiri i obrazložio da je došao u nefudbalskom trenutku u klub.

Izvor: MLJ

Četvrtak, 13.12.2018.

16:38

Mirković: Od jedan do pet, Partizan je jesen odigrao za četiri
StarSport

On je taj stav izneo na konferenciji za novinare pred poslednju utakmicu ove godine, protiv Mačve za koju kaže da je čvrsta ekipa.

Svestan je međutim da će Šapčani imati problema, jer su im posle utakmice sa Radnikom iz Surdulice četvorica igrača suspendovana.

"Mačva je čvrsta, disciplinovana, borbena ekipa, često igraju na granici dozvoljenog, takav im je stil. Imaju kadrovskih problema, videli smo da četiri igrača neće igrati zbog suspenzije, zbog žutih kartona, ali bilo kako bilo očekuje nas težak zadatak. Ni vremenska prognoza neće biti najsjajnija pa u svakom slučaju očekujem tešku utakmicu", rekao je šef stručnog štaba Partizana.

On je otkrio da će jedini sigurno izostati Marko Janković.

"Marko Janković je jedini van stroja, očekuje ga narednih dana operacija u Minhenu, svi ostali su u stroju. Samo sam ja malo gripozan",
kaže Mirković. Na pitanje da li je utakmica protiv Rada "recept" kako Partizan treba da igra, Mirković kaže da je bilo još dobrih utakmica.

"Na Banjici smo odigrali dobru utakmicu, bilo je dobrih i pre te, ali saglasio bih se sa vama, to je jedan model kako bi trebalo da igramo. I u takvim utakmicama kad se da gol na vreme pa i drugi, sve je lakše, ali fudbal je živa stvar. Može da se zavrti i u drugom nekom pravcu. Ali igra kao igra je bila zadovoljavajuća"
, smatra Mirković.
StarSport
Pred utakmicu sa Radom je tražio od svojih igrača da postignu gol na vreme, a sada? "Isto to ako može", jasan je Mirković.

"Ekipa kao ekipa i svi mi smo malo umorni, bilo je dosta utakmica u pet meseci i to je vidno i po povredama koje su bile poslednjih nedelja. Nešto što je bilo i zbog zamora, ali i zbog udaraca. Svi željno očekujemo pauzu", kaže trener crno-belih i konstatuje da i pored toga imaju obavezu na svakoj utakmici da daju svoj maksikum"
.

Od jedan do pet, ocenio bi svoju jesen vrlo dobrom ocenom.

"Četiri jeste visoka, vrlo dobra ocena. Prvo, došao sam u jednom nezgodnom momentu, nefudbalskom. Avgust, već su završene pripreme i već je počelo prvenstvo. Ta polazna tačka nije bila baš najsjajnija. Znamo koliki smo put prešli, znamo koliko smo vremena imali za neke stvari koje je trebalo da radimo, a nismo zbog ritma utakmica i speicfične situacije. Više smo se bavili korekcijama i prilagođavali smo se datom momentu. Kad u takvom momentu krenete, a opet na celom putu je bilo i dosta dobrih utakmica. Sigurno je bilo i loših perioda, utakmica gde smo gubili, da ne kažem prosipali bodove u poslednjih deset, petnaest minuta utakmica. Cela ta hronologija, kako smo išli, ne mogu da budem nezadovoljan. Igrači su pokazali i karakter i kvalitet. Bilo je i grešeka i nedostataka",
objasnio je Mirković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: