Niko kao Nejmar – fudbaler sa 35 sponzorskih ugovora

Brazilac Nejmar, najbolji fudbaler Pari Sen Žermena, maksimalno je unovčio svoj talenat i marketinški potencijal.

Izvor: B92

Sreda, 12.12.2018.

11:25

Niko kao Nejmar –  fudbaler sa 35 sponzorskih ugovora
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Osim uspeha na terenu, nekadašnji igrač Santosa i Barselone jednake rezultate postiže i kada su sponzorski ugovori u pitanju, pa se procenjuje da trenutno ima bogatstvo u vrednosti od 170 miliona evra.

Pre nekoliko dana postao je globalni ambassador Nacionalne banke Katara (QNB), što znači da je u karijeri imao ugovore sa 35 različitih kompanije, više nego bilo koji fudbaler na svetu. Više i od "marketinške mašine" Kristijana Ronalda i njegovog najvećeg rivala Lionela Mesija.

Osim toga, on je zaštitno lice kompanija poput "Najkija", "Ripleja", "Gage Milano", "Žileta", "Red Bula"…

Momak koji drži rekord kao najskuplje plaćeni igrač svih vremena (222 miliona evra) obavezao se na saradnju sa novim partnerom, ali finansijski detalji još nisu objavljeni.

Na potpisivanju ugovora sa Nacionalnom bankom Katara bio je njegov otac i menadžer Nejmar senior, a najveći deo novca trebalo bi da ide za institut 26-godišnjeg fudbalera u Praja Grandeu, opštini grada Sao Paula.

"Nejmar je bez dileme najbolji ambassador našeg brenda i neko sa kim delimo iste vrednosti koje će doneti veliku strast za pružanjem izuzetnog iskustva našim korisnicima. Saradnja sa Nejmarom povećava svest o našem brendu na međunarodnom tržištu, gde QNB nastupa sa velikom predanošću u skladu sa globalnom strategijom i dodatno jača naše napore u razvoju zajednica u kojima poslujemo u okviru naše rastuće internacionalne mreže", stoji u saopštenju banke.

Jusef Darviš, generalni menadžer kompanije QNB, imao je samo reči hvale za novog partnera.

"Imenovan je za jednog od 100 najuticajnijih ljudi na svetu. Nejmar je prava sportska ikona koja inspiriše navijače širom sveta da streme dostizanju vrhunskih standarda i savršenosti", kazao je Darviš.

Svetski mediji navode da bi ovaj korak značio da ne planira da se vraća u Španiju, kako je ranije spekulisano, pošto je postojala mogućnost da zaigra za Barselonu ili Real Madrid.

"Nejmar deli iste vrednosti sa Nacionalnom bankom Katara kao i to da konstantno juri savršenost u dostizanju velikih rezultata u svakoj utakmici", rekao je njegov otac.

Brazilac ima više od 209 miliona pratilaca na društvenim mrežama, trenutno ima više od 20 aktivnih sponzorskih ugovora, dok je ranije sarađivao i sa kompanijama "Polis", "Panasonik", "Volksvagen", "Kastrol", "Mentos", "PokerStars.com", "Santander", "Listerin" i mnogim drugim.

U međuvremenu, navijači u Beogradu imali su prilike da gledaju jednog od najboljih fudbalera sveta, pošto je Pari Sen Žermen u utorak savladao Crvenu zvezdu sa 4:1 u Ligi šampiona, a Nejmar postigao spektakularan pogodak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: