BL: Sančo presudio Šalkeu, Levandovski ostavio Bajern u igri

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Šalke na gostovanju sa 2:1 u 14. kolu nemačke Bundeslige.

Izvor: LN

Subota, 08.12.2018.

16:55

BL: Sančo presudio Šalkeu, Levandovski ostavio Bajern u igri
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

U derbiju kola odlučujući gol postigao je bivši fudbaler Mančester sitija Džejdon Sančo u 74. minutu.

Pre toga su se na obe strane upisali Kaliguri iz penala, kao i Dilejni. Srpski štoper Matija Nastasić odigrao je svih 90 minuta za domaće, a dobio je i žuti karton.

Bajern je rutinski savladao Nirnberg na domaćem terenu sa 3:0, najviše uz pomoć poljskog golgetera Roberta Levandovskog.

Levandovski je postizao golove u prvom poluvremenu, da bi konačan rezultat postavio veteran Frank Riberi. Bavarci su ovim rezultatom zadržali priključak za Borusijom, za kojom zaostaju devet bodova.

Zanimljiv meč odigran je i u Volfsburgu, gde je domaćim igrao nerešeno (2:2) sa Hofenhajmom.

Gosti su poveli preko Belfodila već u 4. minutu, ali je Volfsburg na poluvreme otišao sa prednošću golo. Ginčeka, te autogolom Bičakčića. Bod gostima doneo je hrvatski napadač Andrej Kramarić u 71. minutu.

Pobede su ostvarili i Leverkuzen i Frajburg. Lever je sa minimalnih 1:0 bio bolji od Augzburga kod kuće, dok je Frajburg iznenadio Lajpcig i ubedljivo ga savladao sa 3:0.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: