Kalinić i Veseli dominirali – Fener nastavio pobedničku seriju

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Panatinaikos na gostovanju rezultatom 81:69 u 11. kolu Evrolige.

Izvor: LN

Petak, 07.12.2018.

22:22

Kalinić i Veseli dominirali – Fener nastavio pobedničku seriju
Foto: Starsport

Fenerbahe je zadržao prvu poziciju Evrolige posle 11 odigranih kola, i upisao i desetu pobedu u sezoni.

Ovo je bila sedma uzastupna pobeda turske ekipe, dok je PAO upisao i treći poraz u nizu.

Gosti su poveli na poetku i tu prednost održavali do samog kraja, ali je grčki predstavnik uspevao da smanji prednost rivala i da se opasno približi. Ipak, Grci su vodili samo jedanput, na 6:5, i igra im se potpuno "raspala" pri kraju utakmice.

Fenerbahče je "zategao" odbranu u poslednjem kvartalu, a pomogao im je i PAO koji je bio jako loš pri šutu za tri poena, pogotovo u poslednjih deset minuta.

Navijači u poznatoj OAKA areni su već na nekih pet minuta do kraja krenuli da napuštaju halu svesni da je njihov tim na pragu poraza, što se na kraju i obestinilo.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Fener je do pobede vodio srpsko košarkaš Nikola Kalinić, koji je na kraju imao 18 poena, te po četiri skoka i asistencije. Drugi Srbin u redovima turske ekipe Marko Gudurić imao je sedam poena.

Takođe su se istakli i Jan Veseli, sa 15 poena, sedam skokova i asistencija, kao i Žofri Lorenj sa 16 poena.

Plejmejker Grka Nik Kalates je katastrofalno šutirao na početku i promašio prvih sedam šuteva, ali je na kraju popravio procenat i meč završio sa 14 poena (6/15) i sedam asistencija.

Met Lodžeski i NIkos Papas imali su po 13 poena. Fenerbahče u narednom kolu dočekuje CSKA iz Moskve, dok PAO kod kuće igra protiv Darušafake.

U poslednjem meču 11. kola Evrolige ekipa Baskonije je savladala CSKA sa 76:73. Klub iz Vitorije predvodio je Vensan Poire sa 18 poena, dok je kod gostiju Alek Peters ubacio 20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: