PSŽ "otima" Sitiju skupocenog Holanđanina

Mladi vezni fudbaler Ajaksa Frenki de Jong najverovatnije na leto 2019. godine prelazi u Pari Sen Žermen za čak 75 miliona evra, prenosi holandski Telegraf.

Izvor: LN

Petak, 07.12.2018.

16:29

PSŽ
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera Evrope dovodio se u vezu sa Barselonom i Mančester sitijem, ali je odlučio da za nastavak karijere izabere Pariz.

Sportski direktor velikana iz Amsterdama Mark Overmars postavio je cenu od 75 miliona za 21-godišnjeg fudbalera, na šta je pristao PSŽ jer mu je neophodno pojačanje u sredini terena, posebno što se očekuje odlazak Adrijena Rabioa.

Na prelasku de Jonga na Park prinčeva insistirala je i zvezda PSŽ-a Kilijan Mbapea, nakon meča Francuske i Holandije u Ligi nacija.

Prethodno je prvak Engleske bio veoma blizu dovođenja de Jonga, ali je izgleda Siti morao da odustane od jednog od najtalentovanijih holandskih fudbalera zbog potencijalnih problema sa Finansijskim fer-plejom UEFA, pa je tu šansu iskoristio francuski šampion.

De Jong igra treću sezonu u prvom timu Ajaksa i ove je oduševio celu Evropu odličnim igrama u Ligi šampiona i reprezentaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: