"Jokić tera centre da ga čuvaju na način na koji nisu navikli"

Trener Orlanda Stiv Kliford priznao je da njegov tim nije mogao da se nosi sa srpskim centrom Nikolom Jokićem.

Izvor: Z.K.

Petak, 07.12.2018.

08:20

Photo by Harry Aaron/Getty Images

Jokić je bio blistav u tom susretu gde je njegov tim posle produžetaka slavio sa 124:118. Posebno su do izražaja došle njegove asistencije za koje odbrana Orlanda nije imala rešenje.

Jokić je protiv Orlanda imao 13 asistencija, dok je prošlog meseca na njihovom meču u Denveru imao 11. Njegova vizija isvest u svakom trenutku gde mu se saigrači nalaze je veliki plus za Nagetse.

Njegove asistencije su svakako i razlog što je Džajmal Marej meč završio sa 31 poenom.

"Nismo mogli da se nosimo sa visokim pik-en-rolom tokom cele utakmice. Znamo koliko je to teško, ali morali smo bolje", rekao je Kliford.

Jokića mnogi porede sa nekim ranijim centrima u NBA koji su isto tako bili magični u ulozi asistenta. Arvidas Sabonis je jedan od njih, zatim tu su Bil Volton, Vilt Čemberlen, Karim Abdul Džabar. Od onih koji su još aktivni i imaju sličan kvalitet ističu se Demarkus Kazins ili Al Horford. Ali Jokić je specifičan.

"Jokić je jedinstven igrač. Odličan je asistent, i što je dodatni plus za sve, on ima ostale centre koji ga štite. Recimo Nikola Vučević radi istu stvar. On nema taj pritisak na sebi koji imaju recimo plejmejkeri, ali je isto tako neverovatan u ulozi asistenta. Denver igra sa četvoricom šutera, i onda i Jokić je taj koji može da pogodi trojku, tako da to tera centre da ga čuvaju na način na koji nisu navikli", dodao je Kliford.

On kaže da mu kod srpskog košarkaša najviše imponuje ta moć da lako asistira saigračima.

"On je dominantan u tom smislu, uz njega i Marej. Definitvno je izazov igrati protiv njih, posebno kada nemate mnogo vremena da se pripremite za meč", dodao je trener Orlanda.

I Jokićev prijatelj Nikola Vučević, koji igra na poziciji centra u Orlandu, kaže da je teško igrati protiv njega.

"Jednostavno jnismo mogli da igramo konstantno dobro u odbrani. Veoma su dobar tim, imaju mnogo opcija na šuterskim pozicijama i imaju sjajnog asistenta i organizatora u Jokiću. Uvek je nezgodno kada izgubite u produžecima, ali definitvno smo morali da igramo bolje u odbrani", rekao je Vučević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: