Vajlder: Nokautirao sam Fjurija; Sudija: Nisam žurio zbog boksa

Američki bokser Diontej Vajlder smatra da je nokautirao Tajsona Fjurija u njihovom meču u Los Anđelesu prošlog vikenda.

Izvor: AK

Četvrtak, 06.12.2018.

13:54

Vajlder: Nokautirao sam Fjurija; Sudija: Nisam žurio zbog boksa
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Vajlder je odbranio WBC pojas šampiona sveta u teškoj kategoriji, ali zahvaljujući odluci sudija da je borba nerešena.

To znači da je "Bronzani bomberder" prvi put u karijeri ostao bez pobede, nakon 40 trijumfa od kojih je čak 39 završio nokautom.

Ipak, on smatra da se Fjuri nije podigao sa poda za deset sekundi nakon što ga je on oborio u 12. rundi, drugi put na meču, da je sudija u ringu Džek Reis sporo brojao.
Međutim, sudija Reis smatra da nije kasno počeo da broji za nokaut, već da je želeo najbolje za boks.

"Da je Fjuri bio povređen i žestoko uzdrman, mahao bih za kraj. Borba je bila izjednačena, prava teškaška šampionska borba. Uvek su me učili da dam šampionu svaku priliku. Nisam žurio, ne da bih odugovlačio brojenje kao što ovi glupaci misle, već sam bio strpljiv kako bih se uverio da je sve ispravno, jer želimo najbolje za boks. Pogledajte kontroverze o tome šta misle ko je pobedio, o revanšu. Mnogo je buke u vezi s tim. Mislim da je ovo bilo najbolje za boks", rekao je Reis.

Fjurijevo neverovatno podizanje s poda u 12. rundi je bio jedno od najupečatljivijih detalja borbe.

Bokserski analitičari poput Stiva Baunsa i BBC-jevog dopisnika Majka Kastela tvrde da je Reisova odluka nešto o čemu će se dugo pričati, a posebno bi bila tema da je Fjuri na kraju pobedio.

"Meni je izgledalo da je Fjuri počeo da se diže oa osmoj sekundi. Da li je ustao za deset? Od udarca do naredbe da se nastavi borba je prošlo 25 sekundi", kaže Bauns.

Iz Fjurijevog tima s odgovorili na Vajlderov "brojač", promoter britanskog boksera Frenk Voren je pokazao svoje merenje vremena koje pokazuje da se "Kralj cigana" podigao za manje od deset sekundi.

"Diontej, uz svo poštovanje ne slažemo se s tobom. Ovaj video pokazuje suprotno. Ali možemo se složiti da je bila fantastična borba. Postoji samo jedan način da se ovo reši, a to je revanš", poručio je Voren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: