Liverpul prati Siti, Čelsi sve dalje od šanse za titulu

Fudbaleri Liverpula pobedili su Barnli u gostima rezultatom 3:1 u 15. kolu engleske Premijer lige.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

22:38

Liverpul prati Siti, Čelsi sve dalje od šanse za titulu
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Liverpul je na gostovanju Barnliju došao do nova tri boda, ovoga puta posle preokreta, pošto su gubili od 52. minuta.

Jirgen Klop je izmešao sastav, u prvoj postavi nije bilo Manea, Salaha i Firmina, što je domaćin iskoristio da dođe do vođstva preko Korka.

Međutim, kada je Nemac uveo svoje najbolje igrače u drugom poluvremenu, oni su mu doneli ekspresan povratak – Džejms Milner je izjednačio osam minuta po primljenom golu, da bi nešto kasnije, iz prvog kontakta sa loptom, Firmino kompletirao preokret.

Konačan rezultat postavio je Džerdan Šaćiri u drugom minutu nadoknade.

Liverpul je ostao na drugoj poziciji sa 39 bodova, dva više od prvoplasiranog Mančester sitija, dok je Barnli ostao u zoni ispadanja sa samo devet.

Fudbaleri Čelsija sve su dalje od šanse da se bore za titulu, pošto su ponovo izgubili, ovoga puta na gostovanju Vulverhemptonu – 2:1.

"Plavci" su ostali na 31 bodu, čak 10 manje od "Građana", pa će im biti veoma teško da nadoknade toliki minus u nastavku prvenstva, iako su do pre nekoliko kola bili bez poraza.
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images
I sada su bili bolji na početku – u ranoj fazi utakmice Ruben Loftus-Čik je šutirao sa roglja šesnaesterca, lopta je zakačila nekoga na putu do gola i završila u mreži.

Ekipa Mauricija Sarija je vodila na poluvremenu, ali su "Vukovi" u drugom ekspresno preokrenuli i došli do važna tri boda. Himenes je u 59. minuti nekako probio Kepu, da bi nekoliko trenutaka kasnije Žota sačekao centaršut na drugoj stativi i sproveo loptu u mrežu.

Vulverhempton je 12. sa 19 bodova.

Everton i Njukasl su remizirali 1:1, a istim rezultatom završena je utakmica Fulama i Lester sitija.

Menadžer domaćih Klaudio Ranijeri igrao je protiv tima kojeg je predvodio do titule, a do prednosti je Fulam došao preko Kamare, kojem je asistirao naš Aleksandar Mitrović, dodavanjem petom.

Ipak, u nastavku "Lisice" uspevaju da izvuku bod zahvaljujući Medisonu.

Fulam je ostao poslednji sa 9 bodova, koliko imaju Barnli i Sautempton, dok je Lester deveti sa 22.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: