Arsenal dva puta vodio, Junajted odbranio Old Traford

Fudbaleri Mančester junajteda i Arsenala remizirali su 2:2 (1:1) posle uzbudljivog derbija na Old Trafordu u 15. kolu engleske Premijer lige.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 05.12.2018.

20:45

Arsenal dva puta vodio, Junajted odbranio Old Traford
Foto: Getty Images

Arsenal je strpljivom igrom kažnjavao loše reakcije odbrane Junajteda i preko Škodrana Mustafija i Aleksandra Lakazeta stizao do vođstva u 26. i 68. minutu.

Međutim, agresvivni Junajted se oba puta ekspersno vraćao u egal preko Antonija Marsijala u 30. i Džesija Lingarda u 69. minutu.

"Tobdžije" su produžile niz nepobedivosti na 20 mečeva u svim takmičenjima, što je prva takva serija Arsenala od 2007. Međutim, Arsenal od 2006. nije slavio na Old Trafordu.

Pročitajte još Liverpul prati Siti, Čelsi sve dalje od šanse za titulu

Arsenal je remizirao posle dve uzastopne pobede, ali je zbog poraza Čelsija stigao gradskog rivala na deobi četvrte pozicije sa po 31 bodom. Međutim, "tobdžije" sada zaostaju deset za liderom Sitijem.

S druge strane, Junajted je remizorao treće kolo u nizu pa je na deobi 6-8. pozicije sa Evertonom i Bornmutom, osam bodova iza londonskih klubova koji dele mesto koje vodi u Ligu šampiona.
Foto: Getty images
Prvo poluvreme nije bilo preterano spektakularno, ali je donelo dva gola. Dva tima su od starta vodila žestoku bitku sa dosta prekida, faulova i grešaka, a greške su donele i pogotke.

Iako je Junajted bio znatno agresivniji, a Arsenal vrebao iz kontranapada, "tobdžije" su u 26. minutu dočekale neverovatan kiks Davida de Hee.

Jednom od najboljih golmana sveta lopta je bukvalno prošla kroz ruke nakon ne toliko dobrog udarca Škodrana Mustafija glavom, a ona ulazi u gol koji sudija Mariner priznaje nakon reakcije tehnologije na gol-liniji.

Međutim, samo četiri minuta kasnije Junajted je izjednačio. Odbrana Arsenala je loše ispratila protivničke igrače nakon što je Leno samo odbio loptu posle šuta Rohoa iz sobodnog udarca.

Erera se aktivirao brzo iz ofsajda, što linijski sudija nije primetio, pa je Španac proigrao Antonija Marsijala u sredini, a ovaj zakucava loptu u mrežu.
Foto: Getty images
Usledilo je skoro 40 minuta igre bez konkretnih akcija, da bi sredinom drugog poluvremena proključalo na Old Trafordu.

Opet u periodu velikog pritiska Junajteda, Arsenal stiže do vođstva. Samo što je ušao u igru Aleksandar Lakazet koristi sjajan dupli pas sa drugim rezervistom Mhitarjanom i uprkos Rohou na leđima šalje loptu pored De Hee u mrežu.

Međutim, opet odbrana Arsenala ekspresno uspeva da prokocka vođstvo. Loše su reagovali štoperi "tobždija" prilikom jedne dubinske lopte za Lukakua, ona se odbija u sredinu kaznenog gde natrčava Džesi Lingard i postiže prvi gol od februara i meča sa Čelsijem.

Samo nekoliko minuta kasnije De Hea spasava Junajted, u dva navrata brani udarce Obamejangu kojem niko nije zaustavio šut više od 102 dana pa je prethodnih deset završavalo o mreži.

Ritam je opao u završnici, ekipe su zaigrale opreznije, pa je samo Arsenal uspeo jednom da zapreti, preko Toreire, ali opet De Hea paradom brani.

Tok meča možete pratiti u LIVE BLOGU B92:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: