Mesi tek peti u izboru za Zlatnu loptu – 45 golova, 24 asistencije

Kao i svake godine, izbor za dobitnika Zlatne lopte izaziva oprečna mišljenja, ali je ovoga puta pitanja više nego obično.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

17:00

Mesi tek peti u izboru za Zlatnu loptu – 45 golova, 24 asistencije
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Za najboljeg u tekućoj godini izabran je Luka Modrić koji je predvodio Real Madrid do treće uzastopne evropske titule i Hrvatsku do finala Mundijala.

Modrić je objedinio individualne nagrade ove sezone, ispred Kristijana Ronalda i Antoana Grizmana, ali se mnogi pitaju šta se dešava sa Lionelom Mesijem koji je bio tek peti.

Napadač Barselone nije bio u top 3 za Zlatnu loptu, kao ni za nagradu "The Best" koju je pre nekoliko meseci Hrvatu dodelila FIFA, iako je individualno imao najbolju sezonu od svih suparnika.

Mesi je na 50 utakmica u 2018. postigao 45 golova i upisao 24 asistencije – učinak koji je mnogo bolji i od Modrića i od Ronalda. Takođe, predvodio je Blaugranu do titule u španskom prvenstvu, kao i do trofeja Superkupa Španije.

Možda Argentinac nije zaslužio da podigne najveće pojedinačno priznanje u fudbalu jer su ostali kandidati osvojili veće trofeje sa klubovima i reprezentacijama, ali mnogi veruju da nije smeo da bude tako "nisko" u izboru za Zlatnu loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

104 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: