Čovek koji je preporodio Krajinovića novi trener Olge Danilović

Talentovana srpska teniserka Olga Danilović od sledeće sezone radiće sa trenerom Petrom Popovićem.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2018.

10:31

Čovek koji je preporodio Krajinovića novi trener Olge Danilović
Foto: Getty Images

Popović je pre svega poznat po saradnji sa Filipom Krajinovićem koga je bukvalno "vaskrsao" i sa 77. doveo do 26. mesta na ATP listi, a vrhunac je bilo finale Mastersa u Parizu 2017. godine.

Osim Krajinovića, Petrović je trenirao i Hrvata Ivu Karlovića, te Nemicu srpskog porekla Andreu Petković, koju je doveo do Top 10 WTA.

Danilovićeva iza sebe ima odličnu sezonu u kojoj je osvojila prvu WTA titulu u Moskvi, a 5. novembra je stigla do 96. mesta na WTA listi sveta što joj je najbolji plasman u karijeri.

S njom su tokom 2018. radili nekadašnji drugi igrač sveta Aleks Koreča, potom bivši selektor Fed kup tima Srbije Dejan Vraneš kao i Španac Huan Lisarituri.

Olga je trenutno 109. teniserka sveta, a 23. januara će postati punoletna. Već je počela pripreme za novu sezonu, sa Petrovićem trenira u Los Anđelesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: