Vilander: Novak još nije na nivou od pre nekoliko godina

Mats Vilander, nekadašnji švedski teniser, rekao je da Novak Đoković još nije na vrhuncu forme, uprkos sjajnih šest meseci u 2018. godini.

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

17:44

Vilander: Novak još nije na nivou od pre nekoliko godina
Photo by James Elsby/Getty Images

Đoković je posle mučenja na početku godine odigrao odlično drugu polovinu i osvojio četiri velike titule, čime se vratio na prvo mesto na ATP listi.

Međutim, Novak je izgubio u finalima poslednja dva turnira, zbog čega Vilander veruje da će pravu formu dostići tek u 2019.

"Da, osvojio je dva Grend slema ove sezone – Vimbldon i US open, ali i dalje nije na onom nivou od pre nekoliko godina. Mislim da će u sledećem period dodatno unaprediti svoj tenis i verovatno, u sledećih 12 meseci, igrati bolje nego što je ikada igrao", rekao je Vilander.

Jonas Bjorkman ima slično mišljenje kao kolega iz Švedske.

"Mislim da je pred njim budućnost i najbolji tenis. Način na koji je ukrotio servis Džona Iznera je bio impresivan i, kada uspevate tako da vraćate servise protivnika, a svoje gemove lagodno kontrolišete, stvarate strašan pritisak na druge momke koji znaju da uopšte neće dobijate lake poene protiv vas", dodao je Bjorkman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: