Partizan sjajno parirao Valensiji, ali nije imao snage da je nokautira

Košarkaši Partizana izgubili su od Valensije 69:61 u osmom kolu Evrokupa i umanjili šanse da se plasiraju u Top 16 fazu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 21.11.2018.

18:30

Partizan sjajno parirao Valensiji, ali nije imao snage da je nokautira
Foto: StarSport

Crno-beli dva kola pre kraja imaju skor 2-6 i pobedu manje od četvrtoplasiranog Turk Telekoma.

S druge strane, Valensija je trijumfom u Beogradu "overila" mesto u narednoj rundi takmičenja uz Asvel.

Partizan je posle slabog starta (4:13) dobro parirao Valensiji, odličnom odbranom preokreće na poluvremenu (36:34), ali Španci krajem trećeg perioda serijom 10:2 vraćaju prednost pred poslednji kvartal (48:52).
Foto: StarSport
Crno-beli sjajno ulaze u odlučujući period, preko razigranog Marinkovića prave seriju 9:0 za preokret na 57:52.

Međutim, tada ulaze u veliku krizu i u naredna tri minuta Valensija odgovara serijom 12:2 za novi preokret (57:64) koji prelama meč.

Partizan je predvodio Vanja Marinković sa 15 poena, a dvocifren učinak je imao još samo Džok Lendejl sa 14 uz pet skokova, dok su po devet dodali Đorđe Gagić i Markus Pejdž koji je imao i sedam asistencija.
Foto: Starsport
Valensiju je "nosio" Sem van Rosom sa 20 poena pogodivši šest trojki uz po pet skokova i asistencija, Bojan Dubljević je ostvario dabl-dabl sa po 12 poena i skokova, a 11 poena dodao je Vil Tomas, uz pet proigravanja.

Partizan u narednom kolu gostuje Asvelu u Vilebranu, dok Valensija čeka Zenit. U trećem meču devetog kola Grupe C igraju Partizanovi konkurenti u borbi za Top 16, Turk Telekom – Trento.

Tok meča iz hale "Pionir" mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

234 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: