Živković s tri asistencije odveo Srbiju kod Nemačke i Hrvatske!

Fudbaleri Srbije pobedili su Litvaniju 4:1 (0:0) u Humskoj i osvojili Grupu 4 Lige C Lige nacija.

Izvor: AK

Utorak, 20.11.2018.

19:30

Živković s tri asistencije odveo Srbiju kod Nemačke i Hrvatske!
Foto: StarSport

Tako su se "Orlovi" plasirali u Ligu B za naredni ciklus takmičenja, kao i u plej-of Lige C čiji će pobednik izboriti Evropsko prvenstvo 2020, ako to ne uspe preko tradicionalnih kvalifikacija.

Srbija se mučila 45 minuta u praznoj Humskoj, da bi zahvaljući het-triku asistencija Andrije Živkovića slomila Litvaniju sredinom drugog poluvremena.

Tek nekoliko stotina navijača na tribinama je nezadovoljno igrom i rezultatom povremeno zviždalo, da bi to konačno prestalo u 51. minutu, kada posle centaršuta Živkovića iz kornera Arturas Žulpa postiže autogol.

Sedam minuta kasnije Srbija duplira vođstvo, Aleksandar Mitrović glavom zakucava loptu u mrežu za svoj šesti gol u takmičenju, posle novog centaršuta Živkovića sa desne strane.
Foto: StarSport
Međutim, u 64. minutu Litvanija smanjuje rezultat. Posle kiksa Rajkovića, Petravičijus postiže prvi gol za baltički tim u gostima u takmičenju.

Usledili su novi zvižduci i strepnja kao u meču sa Crnom Gorom, ali Srbija vrlo brzo rešava meč. U roku od tri minuta golove postižu Aleksandar Prijović i Adem Ljajić i stavljaju tačku na pobedu.

Prijović mrežu trese kao Mitrović glavom, naravno na centaršut Ljajića, a onda sjajno proigrava Ljajića koji lobuje golmana Litvanije.

Srbija će u narednom ciklusu igrati u Ligi B u kojoj će nastupiti još Nemačka, Hrvatska, Posljska, Rusija, Austrija, Vels, Škotska, Norveška...
Foto: StarSport
Osim toga, "Orlovi" će igrati i u plej-ofu Lige C, u kojem će učestvovati još Škotska, Finska i Norveška. Srbija će u polufinalu igrati sa Norveškom.

Domaćin turnira će biti naknadno određen, a iz FSS su još pre nekoliko meseci najavili da će se kandidovati.

U međuvremen, u martu počinju kvalifikacije, žreb je 2. decembra, a naša selekcija će biti u trećem jakosnom "šeširu".

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

633 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: