Srbija sa Litvanijom za prvo mesto i plasman u viši rang

Fudbalska reprezentacija Srbije igra sa Litvanijom u Beogradu sa željom da ispuni prvi cilj nakon Mundijala i osvoji prvo mesto u Grupi C Lige nacija.

Izvor: LN

Utorak, 20.11.2018.

10:40

Srbija sa Litvanijom za prvo mesto i plasman u viši rang
Foto: Starsport

Trijumf izabranicima Mladena Krstajića garantuje dva puta do plasmana na Evropsko prvenstvo, kroz kvalifikacije i preko završnog turnira Lige nacija, pa takva šansa protiv selekcije koja je bez bodova ne bi smela da se ispusti.

Krstajić ističe da maksimalno ozbiljno shvata meč protiv Litvanije, ali i da su "orlovi" dosadašnjim partijama potpuno zaslužili trenutnu situaciju.

"Došli smo u poziciju da ono što smo zacrtali ostvarimo. Moramo da pokažemo kvalitet, verovatno su svi otpisali Litvaniju, ali mi nismo. Preostaje nam da pečatiramo mesto i toga su igrači svesni", rekao je Krstajić.

Krstajić ne očekuje lak posao protiv selekcije koja do sada nema nijedan bod.

"Pre početka takmičenja nisam siguran da je bilo poverenja u momke posle Mundijala, da ne kažem mene... Suština je da moramo da budemo ozbiljni, idemo na tri boda i respektujemo Litvaniju. Zaslužili smo prvo mesto svojim igrama i rezultatima".

Pod znakom pitanja zbog stomačnog virusa je Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov ima problem sa nožnim prstom, a oporavio se Ljubomir Fejsa, dok je Milan Rodić odradio suspenziju žutih kartona.

"Orlovi" su u prvom meču dveju reprezentacija bili bolji minimalnim rezultatom u Litvaniji. Sa ovom reprezentacijom sastajali su se još i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2010. godine, kada je Srbija izborila plasman na Mundijal.

Naši fudbaleri su tada slavili sa 3:0 na domaćem terenu, a u poslednjem kolu, u nebitnom meču, izgubili 2:1.

Srbija dočekuje Litvaniju na stadionu Partizana u utorak od 20:45.

U istoj grupi u Podgorici se sastaju Crna Gora i Rumunija, gde bi Srbiji odgovarao remi ili pobeda domaćina bez obzira na ishod u Humskoj, a ukoliko bi Rumuni pobedili "orlovima" bi bio potreban isti učinak. Rumunija i CG su u prvom meču, u Bukureštu, odigrali bez golova.

Pročitajte još:

* "Kada Luka i Matija budu raspoloženi za reprezentaciju biće tu"

* Krstajić: Mnogi su sumnjali, a mi smo prvi

* Mitrović: Šta ja glumim majstora; Saigrač: Jeste, u pravu si

* Tadić: Cilj je Evropsko prvenstvo preko kvalifikacija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: