Partizan gostuje u "Morači" – nije pobedio od 2014.

Košarkaši Partizana ušli su u seriju teških mečeva, a nakon Sankt Peterburga u nedelju gostuju u Podgorici (19h).

Izvor: B92

Nedelja, 18.11.2018.

11:30

Partizan gostuje u
Foto: ABA/Partizan NIS

Crno-beli su u sredu u Rusiji doživeli prvi poraz od dolaska Andree Trinkijerija na mesto trenera, a sada gostuju u "Morači" gde nisu pobedili od marta 2014.

Pred Partizanom je "paklena" sedmica jer posle Budućnosti igraju sa Valensijom i Crvenom zvezdom.

"Ovo je drugi korak u teškoj seriji i da ja u toj seriji od četiri utakmice kažem da smo autsajderi, neko bi to shvatio kao da ne verujem u svoju ekipu. Mi imamo potencijal, svaki dan nešto naučimo. Nećemo mi svaki dan biti bolji, ali ćemo sigurno biti bolji. Kada kažem da smo autsajderi, mislim da u ove četiri utakmice, Zenit, Budućnost, Valensija i Zvezda - mi nismo favoriti. Ali, ja verujem u moju ekipu", rekao je Trinkijeri.

Crno-beli u lošem trenutku stižu u Podgoricu, nakon što je Budućnost ostvarila prvu pobedu u Evroligi oborivši rekord takmičenja sa 21 postignutom trojkom.

"Zašto nismo favoriti u nedelju? Kada igraš Evroligu prvi put posle mnogo godina, treba ti adaptacija. U četvrtak uveče smo videli šta Budućnost može, kakva je to utakmica bila, kakva atmosfera, a bila je teška. Iskusna je to ekipa. Šta da kažem o njihovim Amerikancima? Njihove cene govore za sebe. Budžet govori, sve su to vrhunski igrači. Ali, ja mislim da su ključni košarkaši Budućnosti Gordić i Ivanović. To su jako, jako važni igrači. Oni mogu da dobiju utakmicu sa sedam asistencija, sa 25 poena, i oni su najveća meta za našu odbranu", istakao je zrener Partizana.

Plejmejker Partizana NIS, Aleksej Nikolić ističe da crno-bele očekuje još jedan veliki izazov.

"Posle Zenita, pred nama je još jedno teško gostovanje, protiv ekipe koja se sigurno nalazi u dobrom momentu. Ostvarili su prvu pobedu u Evroligi uz oboren rekord takmičenja sa 21. postignutom trojkom. Da bismo ostvarili pobedu, potrebno je da budemo maksimalno fokusirani u svim segmentima igre, da imamo stabilnost u igri i da naša energija bude na najvišem mogućem nivou. MIslim da nas očekuje lepa utakmica", istakao je Nikolić.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: