Batler trojkom za pobedu zasenio Vokerovih 60 poena

Košarkaši Filadelfija Seventisiksersa pobedili su Šarlot Hornetse sa 122:119 u napetom meču, odlučenom u poslednjim sekundama.

Izvor: MLJ

Nedelja, 18.11.2018.

09:05

Batler trojkom za pobedu zasenio Vokerovih 60 poena
Tanjug / AP Photo/Chuck Burton

Neverovatna partija Kembe Vokera i "faktor Batler" viđeni su u Šarlotu gde je Džimi pogodio trojku za trijumf svoje nove ekipe iako je Voker na drugoj strani zatrpao koš Filadelfije sa 60 poena.

Fildelfija je rano počela da vodi i u žestoku napadačku prvu četvrtinu završila sa 42:30.

Dok su za Filu bili efikasni Embid i Redik, na drugoj strani još nije proradio Voker. On se "probudio" u drugoj deonici kada su Siksersi otišli na +17 poenima Batlera.

Od 53:37 Voker pravi seriju koju je nastavio i iza poluvremena, pa Šarlot dolazi do egala u prvim minutima treće četvrtine. Do kraja Siksersi nisu uspeli da se odlepe, a Voker je prvo trojkom na minut i po do kraja približio svoj tim na 105:103, a onda još jednom iz driblinga, od table za vođstvo 108:107 na 45 sekundi do kraja.

Džimi Batler je promašio šut sa poludistance za pobedu na 110:110 i otišlo se u produžetak. Tamo je Batler na 119:119 uspeo da isprati Vokera i udari mu rampu, da bi na tri sekunde do kraja skočio, šutnuo pogodio trojku i upropastio sjajno veče Vokera.

Kod Siksersa je najefikasniji bio Embid sa 33 poena, Redik i Simons su imali po 23, a Batler 15, s tim što je Simons imao 11 skokova i devet asistencija.

Pored Vokera, u Šarlotu je jedino još Džeremi Lemb imao 20 poena, Kodi Zeler deset i svi ostali su imali manje. Toronto Reptorsi su "razbili" Čikago sa 122:83 u noći između subote i nedelje i ostaju među najjačim timovima Istoka. Vrlo rano su počeli da se odvajaju, Fred Van Vlit je pokazao deo svojih kvaliteta, a Čikago nije imao odgovor i prednost je do kraja meča samo rasla.

Najefikasniji je u pobedi Reptorsa bio spomenuti Van Vlit sa 18 poena, Serž Ibaka je ubacio 16, Deni Grin 17, a Paskal Sijakam 12.

Na drugoj strani je Blejkeni imao 13, Parker i Holidej po 12 i ostali su bili jednocifreni. Treba napomenuti da su Reptorsi igrali bez Kavaja Lenarda.
Defanzivna Juta Džez pobedila je Boston Seltikse sa 98:86. U meču u kom nijedna od ekipa nije prebacila 30 poena u četvrtini, bolji su bili Džezeri koji su zaustavili "Kelte".

Kajri Irving je uz polovičan šut iz igre imao 20 poena, Džejson Tejtum deset, a Horford devet, a Hejvord sedam. Kod pobednika je proradio Donovan Mičel sa 28, Riki Rubio je ubacio 20, a Rudi Gober 12 uz devet skokova i tri asistencije.

Boston je počeo da ispušta konce u igri posle pogođenog šuta Tejtuma u završnim minutima druge četvrtine. Džo Ingls je trojkom posle poena Mičela doneo +7 svojoj ekipi koja je na poluvreme otišla sa 50:45.

Nakon poluvremena, Džezeri su zaigrali bolje i odneli pobedu.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: